Mještani Risna uoči proslave Petrovdana na Gradini podigli krst visok 9,5 metra

Podizanje krsta organizovala je pravoslavna omladina Risna. U podizanju krsta učestvovalo je preko stotinu ljudi, i sve je proteklo bez problema. Krst će biti osvijetljen 12. Jula na Petrovdan

Uoči Petrovdana, slave grada, građani Risna danas su na brdu Gradina iznad Risna podigli krst visok 9,5 metra, širine pet metara.

Kako je rekao Rišnjanin Trojan Čučković, inače predsjednik Mjesne zajednice Risan, koji je učestvovao u podizanju, krst je težak oko 650 kilograma, izrađen je u djelovima od visokopoliranog rosvaja debljine 3 mm koji je došao iz Čačka, dok je konstrukciju izradio Rišnjanin Miro Bojanić.

Podizanje krsta organizovala je pravoslavna omladina Risna. U podizanju krsta učestvovalo je preko stotinu ljudi, i sve je proteklo bez problema. Krst će biti osvijetljen 12. Jula na Petrovdan, najavio je Čučković

On je najavio da će slava grada biti obilježena programom koji u porti Crkve Svetog Petra i Pavla počinje u 21 sat, čemu će prethoditi liturgija koju će u 19 sati sa svještenstvom, služiti risanski paroh Momčilo Glogovac, nakon čega je liturgija ulicama grada i nazad do crkvene porte gdje će biti održan prigodan program.

U programu će učestvati Srpsko pjevačko društvo “Sveti Sava” iz Herceg Novog, KUD “Bijela”, djeca OŠ “Veljko Drobnjaković” i polaznici Škole vjeronauke iz Risna, kazao je Čučković.

(Portal Dan)

Povezane vijesti