MODERNOM SAOBRAĆAJNICOM DO SPOMENIKA SLOBODE

Jasikovac, kilometar od Berana, nalazi se na uzvišenju odakle se pruža predivan pogled na grad, ono što omiljeno izletište Beranaca čini posebno zanimljivim je spomenik Slobode, jedan od najneobičnijih u Crnoj Gori.

Bogati sadržaj koji čini ispisana istorija ovog kraja na granitnom kamenju, memorijalna arhitektura i prostor koji dozvoljava i omogućava da ovo izletište sadrži kulturne, sportske i sve druge sadržaje, ali do kojeg je bilo teško doći.

Prekriven starim i oronulim asfaltom, čije su ivice zarasle u korov, put u centru grada bez ulične rasvjete, bez trotoara, samo je sve više ličio na neki horor film, pa nije ni čudo zašto je taj prelijepi dio grada, Spomenik, i sportsko rekreativni program na Jasikovcu bio zaobilazan za građane Berana, i turiste.
Danas, zahvaljujući Opštini Berane i naporima iste da kroz razne aktivnosti i ulaganje u infrastrukturu dovedu taj dio grada do mjesta koje je savremeno i dostojno građana našeg grada.

Osvijetljen je put prema Jasikovcu, ali je i pojačana rasvjeta od gradskog mosta sve do skretanja ka spomen kompleksu.
Urađen je novi asfalt, obostrane pješačke staze, ivičnjaci, rasvjeta, i zasađen je drvored od 80 sadnica koji takođe krase dio puta do Jasikovca.
Sada ovo mjesto kako u ljetnjim tako i u zimskim mjesecima, posjećuju građani svih starosnih dobi.

Ovo je samo jedno u nizu mjesta u našem gradu koje danas izgleda dostojno naših građana, a sve to zahvaljujući Opštini Berane.

Uređenje ovog puta u samom centru grada značajno je prije svega za naše najmlađe sugrađane, koji su išli do obližnje Osnovne škole, a onda i za sve građane Berana. Očekujemo da će se nastaviti sa sređivanjem grada i da će sve više biti uređenih djelova, kako bi građani svih starosnih dobi mogli da se lijepo osećaju i uživaju.

Retrospektiva ?
Piše: Budim Info

Povezane vijesti

U Kolumbiji ubijen Žabljačanin

Pogođen je sa tri hica, a tamošnje vlasti pokušavaju da identifikuju ubice uz pomoć snimaka sa nadzornih kamera Žabljačanin S.M ubijen je juče oko podne