“Momir Bulatović je bio pošten čovjek, spreman da se žrtvuje za svoju ideju”  

„Zbog toga ima moj apsolutni ljudski i politički respekt“, poručio je Medojević.

Momir Bulatović bio je pošten čovjek, demokrata, patriota, spreman da podnese žrtvu za svoje ideale, napisao je predsjednik PzP-a Nebojša Medojević, povodom godišnjice smrti Bulatovića. Bulatović je preminuo 30. juna 2019. godine.

Medojević je rekao da nakon 35 godina životnog i političkog iskustva tvrdi da Bulatović nikad nije bio lažov, lopov, prevarant ni izdajnik.

„Zbog toga ima moj apsolutni ljudski i politički respekt“, poručio je Medojević.

Kazao je da Bulatovića poznaje od studentskog štrajka u Novom Studentskom Domu „zbog primjene sile na nedužne građane na protestima u oktobru 1988. godine“, te da se ideološki i politički nijesu slagali.

“Bili smo na suprotnim stranama 90-ih. Kasnije, nakon osnivanja DF, smo se malo više družili i vidio sam da je bio izuzetno obrazovan, stručan ekonomista i angažovani intelektualac. Poštovao je stare crnogorske običaje, tradiciju i vrijednosti i ponosio se njima. Istorija će Momira Bulatovića zapamtiti kao pozitivnu istorijsku ličnost koja je vršila najviše državne funkcije u vremenima zla i ratova. Svoje greške je sam platio. Svoje grehove je sam nosio na duši”, napisao je Medojević u saopštenju.

Bulatovića će pamtiti kao “dobru i plemenitu dušu koja je pokušavala i činila sve da ostane na pravom putu i da donosi ispravne odluke”.

„Koliko je u tome uspio, a koliko nije, zna samo dragi Bog. Na današnji dan osjećam sjetu i zadovoljstvo što sam ga poznavao i sa njime vodio i borbe protiv njega i sa njim. Crna Gora je sve dalje od onoga za šta se on borio. Mila mijenja Milojko. Kriminal i korupcija cvetaju. Zemlja klizi ka bankrotu i kolapsu”, napisao je Medojević

Povezane vijesti

Italijanke koje se bore protiv mafije

U regiji Pulja grupa žena se suprotstavlja mafijaškim strukturama moći, izlažući se velikim ličnim rizicima To je bio prizor iz filma “Kum”. U noći prvog

Danas je Kurban bajram

Najveći islamski praznik Kurban bajram počinje danas, a slaviće se četiri dana. Praznik se zove Kurban bajram jer se na taj dan prinosi žrtva –