Monstat: Iz popisne kampanje isključeno 16 popisivača i jedan instruktor zbog korišćenja „piši-briši“ olovke

Monstatu je naloženo da pokrene prekršajne postupke, a za sada je nepobitno utvrđeno da su izmjene u odnosu na original nastale kod tri popisivača

Popisna komisija Podgorice utvrdila je na sjednici u utorak da je kod 16 popisivača otkriveno nezakonito postupanje i upotreba takozvane „piši-briši“ olovke, pa je jednoglasno odlučeno da se oni i jedan instruktor isključe iz popisne kampanje, potvrđeno je Televiziji Vijesti iz Monstata.

Monstatu je naloženo da pokrene prekršajne postupke, a za sada je nepobitno utvrđeno da su izmjene u odnosu na original nastale kod tri popisivača.

Četiri popisivača su, kako saznaje TV Vijesti, koristila olovku „piši-briši“ u takozvanim P2 obrascima na kojima se upisuju informacije o vlasništvu stana i spisku članova domaćinstva, dok je vjerodostojnost unijetih podataka konstatovana kod tri popisivača.

Iz Monstata su kazali da je istraga u toku

Povezane vijesti

Sjutra na snazi narandžasti meteoalarm

Jutarnja temperatura vazduha od 0 do 9, najviša dnevna od 6 do 16 stepeni Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore izdao je narandžasti meteoalarm

TO Berane na Sajmu turizma u Beogradu

Turistička organizacija Berane će tradicionalno predstaviti ponudu našeg grada na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. Sajam je otvoren danas pod sloganom “Avantura počinje ovde”