Montefarm: Počela distribucija onkoloških i bioloških terapija pojedinim ustanovama

Iz Montefarma poručili da nabavka ove grupe ljekova nije jednostavna, ali da je uprkos komplikovanim tenderskim postupcima i povremenim poteškoćama u samoj nabavci, Montefarm posvećen da obezbijeđivanju kontinuiteta u isporuci ljekova

Montefarm je danas počeo preuzimanje ugovorenih količina ljekova za rijetka i teška oboljenja i pojedinim javnim zdravstvenim ustanovama već su distribuirane neophodne terapije.

To su saopštili iz Javne apotekarske ustanove „Montefarm“ povodom interesovanja javnosti o isporuci onkoloških i imunobioloških terapija.

Iz ove ustanove demantovali su da tender za nabavku specifičnih ljekova još uvijek nije raspisan, već tvrde da je pomenuti postupak završen krajem prošle sedmice.

„Nakon sprovođenja komplikovane tenderske procedure za nabavku ljekova za liječenje pacijenata koji imaju dijagnostifikovano rijetko i teško oboljenje, potpisivanja ugovora sa dobavljačima u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, Montefarm je danas počeo preuzimanje ugovorenih količina i već su distribuirane neophodne terapije pojedinim JZU. Kako smo više puta pojasnili, nabavka ove grupe ljekova nije jednostavna iz više razloga, ali uprkos komplikovanim tenderskim postupcima i povremenim poteškoćama u samoj nabavci, Montefarm je maksimalno posvećen svom osnovom zadatku- da obezbijedi kontinuitet u isporuci ove grupe ljekova i ljekova uopšte“, navodi se u saopštenju

Povezane vijesti