Mornar Popaj se vraća na veliko platno

Popularni animirani lik, koji se prvi put pojavio u stripovima „Thimble Theatre“ iz 1920-ih, biće zvijezda predstojeće igrane adaptacije na kojoj rade produkcijske kuće „Chernin Entertainment“ i „King Features“.

Riječ je o visokobudžetnom projektu čiji scenario potpisuje Majkl Kaleo, scenarista serija „Seksi zvijer“ i „Sopranovi“ i filma „Porodica“.

Prvi igrani film o mornaru koji voli da jede spanać objavljen je 1980. godine, a režirao ga je Robert Altman. Popaja je u filmu tumačio Robin Vilijams, dok je njegovu partnerku Olivu glumila Šeli Duval.

Altmanov film naišao je na kritike nakon premijere, ali uprkos lošim kritikama, Popaj je bio finansijski uspjeh. Film je od tada stekao kultni status.

Popaj je imao veliki uticaj na popularnu kulturu, a prije dvije godine poslužio je kao inspiracija za modne kolekcije brendova Moschino, Supreme i A Bathing Ape.

Producenti predstojeće adaptacije trenutno traže filmski studio za snimanje filma, prenosi Index.hr

Povezane vijesti

Italijanke koje se bore protiv mafije

U regiji Pulja grupa žena se suprotstavlja mafijaškim strukturama moći, izlažući se velikim ličnim rizicima To je bio prizor iz filma “Kum”. U noći prvog

Danas je Kurban bajram

Najveći islamski praznik Kurban bajram počinje danas, a slaviće se četiri dana. Praznik se zove Kurban bajram jer se na taj dan prinosi žrtva –