MUP neobaviješten o sjednici Vlade, usvojena Odluka o državljanstvu

Na sjednici Vlade usvojena je odluka o kriterijuma za utvrđivanje osnova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom

Na dnevnom redu je bio predlog Odluke o kriterijuma za utvrđivanje osnova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom.

Tačka je stavljena na dnevni red bez znanja Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), koje je radilo na pripremi Odluke.

Predlagač ove Odluke je premijer Zdravko Krivokapić.

Takođe, na dnevnom redu su i Predlog pravilnika o izmjenama i dopuni Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Kabineta predsjednika Vlade.

Podsjetimo, danas je na sjednici Skupštine lider SDP-a Raško Konjević pozvao ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića da podnese krivičnu prijavu protiv premijera Krivokapića zbog zloupotrebe službenog položaja.

Konjević je rekao da Krivokapić danas, umjesto da sjedi u Skupštini i pokuša da objasni šta je radio 450 dana, on krši sve zakone koji postoje u pravnom sistemu Crne Gore.

Danas je bez predloga ministra unutrašnjih poslova, predložio Odluku o izmjenama Odluke o načinu sticanja crnogorskog državljanstva- kazao je Konjević na sjednici Skupštine na kojoj se raspravlja o povjerenju Vladi.

On je rekao da Krivokapić to radi svjesno i da zloupotrebljava službeni položaj.

 Pozivam Sekulovića da koliko odmah podnese krivičnu prijavu za zloupotrebu službenog položaja protiv Krivokapića, a nadležno tužilaštvo da po hitnom postupku reaguje – naveo je Konjević

Povezane vijesti