Muškarac plaćen da se VAKCINIŠE umjesto drugih

Primio 10 doza

Zdravstvene vlasti Novog Zelanda pokrenule su istragu nakon što se muškarac navodno vakcinisao protiv kovida do 10 puta u jednom danu, javljaju lokalni mediji.

Vjeruje se da je muškarac plaćen da se vakciniše umjesto drugih ljudi, prenio je u subotu novinski portal Stuff.

Ministarstvo zdravlja Novog Zelanda ozbiljno je shvatilo situaciju, izjavila je za Stuff Astrid Kornif, šefica programa za vakcine i imunizaciju protiv kovida 19.

„Veoma smo zabrinuti zbog ove situacije i sarađujemo sa relevantnim agencijama“, rekla je ona.

„Netačan status vakcinacije prijeti ne samo vama, već i vašim prijateljima, rođacima i zajednici u budućnosti, kao i zdravstvenim timovima koji vas sada liječe“, rekla je Kornif.

Na Novom Zelandu ljudi ne moraju da pokažu identifikacioni dokument kada primaju vakcinu. Mnoge kompanije i ustanove u zemlji koriste domaći sertifikat o vakcinaciji koji omogućava pristup mjestima samo za potpuno vakcinisane osobe.

Oko 89 odsto Novozelanđana je potpuno vakcinisano. Sa populacijom od 5 miliona, zemlja je prijavila oko 12.500 slučajeva bolesti kovida 19 i 46 smrtnih slučajeva od početka pandemije.

Izvor: kolektiv.me

Povezane vijesti

Od ponoći skuplji benzin i eurodizel

Eurosuper 95 i 98 poskupiće po četiri centa, eurodizel za cent Ministarstvo energetike i rudarstva objavilo je nove cijene goriva, po kojima će eurosuper 95

Poginuo radnik Rudnika uglja u Pljevljima

Radnik Rudnika uglja Pljevlja poginuo je danas na radnom mjestu, saznajemo nezvanično iz Uprave policije. Do smrti je došlo prilikom demontaže elemenata na dizalici. Iz