NA IX KONGRESU SNP-A, VLADIMIR JOKOVIĆ IZABRAN ZA PREDSJEDNIKA


Deveti kongres Socijalističke narodne partije (SNP), pod sloganom „ČASNO“, svečano je održan sinoć na Stadionu malih sportova, u Podgorici.


Gosti kongresa: potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić, predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić, iz Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, Radnička partija Maksim Vučinić, Građanski pokret URA Luka Rakčević, poslanik Pokreta za promjene Nikola Bajčetić, režiser Goran Bjelanović. 
Osim njih, kongresu prisustvovali predstavnik DPS Aleksandar Bogdanović, predstavnici Socijaldemokrata i Socijaldemokratske partije, kao i predstavnici političkih partija iz zemlje i regiona. 


Potpredsjednik Vlade, Dritan Abazović se obratio prisutnima: „Nije lako doći do IX kongresa i zato Vam svaka čast“ nastavio je kako je saradnja sa SNP uvijek bila lagana, časna i jedinstvena. „Modernizovali ste se i sada sve više nosite baklju slobode.“ 


Prisutnima se u znak sjećanja na osnivača SNP-a Momira Bulatovića, obratila njegova supruga Nada Bulatović:
„Od Andrića sam naučila koliko su sjećanja bitna za naše postojanje. Prošlost je jedino u šta vjerujem jer se ona desilo. Ta rečenica obilježila moj život. U sjećanju ružno opstaje otimanje SNP-A od nekih ljudi, otimanje od Momira Bulatovića, ali hvala bogu SNP postoji i ovo je veče partije i kongresa. Poželjela sam da sadašnjem SNP-u poželim svako dobro, uspješan rad kongresa i napredak.“
Nakon obraćanja prisutnih, počelo je glasanje, na kojem je jednoglasno reizabran VLADIMIR JOKOVIĆ za predsjednika SNP-a. 


„Borimo se za modernu Crnu Goru, koja će biti socijalno pravedna i odgovorna.Građanski karakter naše partije je najveće bogastvo na koje ostajemo ponosni. Bez jakog SNP-a, nema ni jake Crne Gore“, kazao je Joković. 
Kongresu je  prisutustvovalo oko 350 delegata. 
Prikladan koktel za delegate i goste iz regiona, organizovan je u pauzi nakon čega je izloženo još šest tačaka dnevnog reda.


Piše: Budim Info

Povezane vijesti