Nadal: Da se ne lažemo, Đoković će osvojiti najviše titula u istoriji

Novak Đoković će karijeru okončati kao teniser sa najviše osvojenih gren slem titula u istoriji, rekao je njegov vječiti rival Rafael Nadal!

Španac je trenutno izjednačen sa Novakom i Rodžerom Federom sa po 20 mejdžorsa, a Rafa smatra da bi bilo glupo i pomisliti da Novak nije prvi favorit od njih tojice da taj saldo i uveća, naročito kada se zna koliko problema sa povredama imaju on i Federer.

 „Đoković je u najboljoj poziciji da postane igrač sa najviše gren slemova u istoriji.“ rekao je Nadal za Muvistar+ kanal

„Da se ne lažemo, Federer i ja smo tu gdje jesmo, a Đoković igra dobro i to u pravom trenutku. To je realnost koju ne možemo da ignorišemo. Ne znam šta se sve može desiti u narednih desetak mjeseci, ali on je trenutno prvi favorit.“ rekao je 13-struki osvajač Rolan Garosa

Nadal je poslednji od svojih 20 slemova osvojio 2020. na RG, a ove godine je nastupio na samo dva – na AO ga je eliminisao Cicipas u četvrtfinalu, a na RG Nole u polufinalu.

A Federer? On je poslednji put slavio u Melburnu 2018. godine, ali ne gubi nadu da će se naredne sezone vratiti na Tur.

Dugo očekivano preuzimanje teniskog primata od strane takozvane „Nove generacije“ nikako da dođe, iako čast „Velike trojke“ već neko vreme brani samo Novak.

Medvedev, Zverev i Cicipas došli su nadomak vrha i nekoliko puta pomrsili račune Đokoviću, ali nijedan od njih još nije ni blizu da dostigne konzistentost u formi i osvajanju turnira koja deceniju i po krasi Noleta, Rafu i Rodžera (ili je krasila u slučaju druge dvojice)

Nadal vjeruje da „nova generacija“ više ne treba da se naziva tako.

„Nisu oni više „nova generacija“, ne mogu vječno to da budu. Igači poput Medvedeva, Zvereva i Cicipasa su već sadašnjost, trenutna generacija“ smatra Nadal.

Izvor: portal Dan

Povezane vijesti