Nakon 24 godine Srbija na Evropsko prvenstvo: Dobila Bugarsku

Fudbalska reprezentacija Srbije izborila je plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine zahvaljujući remiju sa Bugarskom u Leskovcu 2:2 (1:0).

Daleko teže nego što se očekivalo, u jednom rezultatskom rolerkosteru, uspeli su Piksi i njegovi učenici da ostvare cilj i domognu se plasmana na EP, prvi put od 2000. godine.
Dovoljan je bio i bod Srbiji na novoizgrađenom stadionu „Dubočica“ u Leskovcu, ali su Tadić, Mitrović i ostali, želeli pred nešto manje od 2.000 navijača, zbog kazne UEFA, da trijumfalno s juga Srbije „overe vizu“ za EP i odlete u Nemačku. I tako se činilo, od početka i posle prvog poluvremena, ali je usledio totačni šok i totalni preokret u režiji, ispostaviće se, nimalo naivnih Bugara. Da nam ne beše prepoštenih Mađara, mogli bismo samo da duvamo u prste i ostali bismo kod kuće. Ovako, hvala im što su nas poslali na Evropsko prvenstvo, a šta ćemo tamo da radimo i kako ćemo se provesti, sam Bog zna. Ne zna ni Piksi.
A, Iznenadio je Piksi sastavom, jer se među starterima nije našao obično neizostavan član prve postave Strahinja Pavlović. Umesto njega od prvog minuta u srcu odbrane našao se Srđan Babić.
Fudbalska reprezentacija Srbije je u odlučujućem meču za prolaz na Evropsko prvenstvo protiv Bugarske povela golom Miloša Veljkovića u 16. minutu.

Posle kornera koji je izveo Andrija Živković glavom je loptu u mrežu pokušao da pošalje Nemanja Gudelj, ona je prevarila golmana protivnika, ali je njen prolaz ka golu sprečila prečka.
Srećom po Srbiju, idealno se odbila na peterac gde je najspremniji bio defanzivac Miloš Veljković, trznuo je glavom i vratio je ka mreži, a Živko Atanasov, igrač Bugarske, iako je pokušao, nije uspeo da je izbaci na vreme.

Povezane vijesti