Nakon beranske „Kupačice“ pronađena i Olga koja je, kao djevojka, bila inspiracija za izradu skulpture

„Gospođa Olga Marinčić sa zadovoljstvom prihvatila poziv organizatora da bude specijalna gošća Hotela „Berane“ na maloj proslavi šezdesetog rođendana statue inspirisane njenim likom“

„Sa posebnim zadovoljstvom obavještavamo javnost da je, nakon beranske „Kupačice“, pronađena i Novosađanka Olga Kalivoda koja je, kao mlada atletičarka 1962. godine u Makarskoj, inspirisala beogradskog vajara Gradimira Aleksića da izradi skulpturu čiji je prvi odlivak ovih dana vraćen na terasu Hotela „Berane“, dok drugi od 1966. godine krasi budvansku rivijeru“, stoji u facebook objavi Adema Ada Softića, koju potpisuju – Menadžment Hotela „Berane“ i Udruženje građana „Beranda“.

„Kupačica“, terasa Hotela Berane, foto: Adem Ado Softić

Dodaju da je gospođa Olga Marinčić sa zadovoljstvom prihvatila poziv organizatora da bude specijalna gošća Hotela „Berane“ na maloj proslavi šezdesetog rođendana statue inspirisane njenim likom – skulpture koja je bila jedan od najpoznatijih ivangradskih brendova i obilježila mladost generacijama Ivangrađana.

„Kontakt je uspostavljen, prvi susret dvije Olge nakon 60 godina u Beranama okvirno dogovoren, razmijenjeni su telefoni, a sve ostale informacije: datum njenog dolaska, plan boravka i program proslave koju će svojim prisustvom uveličati, biće objavljene čim se stvore uslovi, dozvole vremenske prilike i usklade termini sa obavezama i planovima naše nove prijateljice i drage gošće iz Novog Sada“ zaključili su u objavi.

Povezane vijesti

Od sjutra kreće akcija Stop inflaciji

Akcija Stop inflaciji 100+ počeće sjutra, a građane, prema najavama iz Vlade, očekuje sniženje cijena preko 100 artikala. Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma je u