Narodna biblioteka „Dr Radovan Lalić“ uvećala knjižni fond za još 462 knjige

Narodna biblioteka „Dr Radovan Lalić“ uvećala knjižni fond za još 462 knjige

Narodna biblioteka „Dr Radovan Lalić“ koja djeluje u sastavu Centra za kulturu u Beranama, svoj knjižni fond od 28.000 naslova, uvećala je za 462 knjige.

         Riječ je o poklonu koji je ovih dana stigao od Narodne biblioteke Srbije, nacionalne biblioteke, koja je jedna od najznačajnijih institucija kulture u Srbiji,  osnovana još daleke 1832. godine. Upravo ova institucija poklonila je Narodnoj biblioteci „Dr Radovan Lalić“  u Beranama  ovu vrijednu  donaciju knjiga iz oblasti književne teorije, istorije, kulture, nauke, filozofije, poezije, religije i drugih.

        Centar za kulturu Berane i Narodna biblioteka „Dr Radovan Lalić“ zahvaljuju Narodnoj biblioteci Srbije na ovoj značajnoj donaciji i čestitaju 190. rođendan koji je ova najstarija ustanova kulture  proslavila u februaru ove godine.

        „Vas poštovani sugrađani pozivamo da posjetite Narodnu biblioteku „Dr Radovan Lalić“, smještenu  u zgradi Polimskog muzeja, iznajmite knjige i čitate, jer knjiga je most između vremena, ljudi i civilizacija.“ naveli su iz Centra za kulturu.

Povezane vijesti