Nastavak populizma, ali plana nigdje

Nastavak populizma bez osnova i bez vizija, realnog utemeljenja i načina na koji se mogu pokriti povećanja, osim da se nastavi sa divljanjem inflacije i zaduživanjima do bankrota

„Program „Evropa sad 2“, koji podrazumijeva prosječne plate od 1.000 eura, minimalne penzije od 450 eura i punu zaposlenost za sve građane pripremljen je, a realizacija bi počela odmah nakon parlamentarnih izbora,“ kazao je Milojko Spajić

Govor bez osnova, populističkii na štetu države, već viđeno i poznato od Milojka Spajića

Podsjetićemo da je i uvećanje kroz program „Evropa sad“ donijelo budžetu niz problema, dodatno urušilo zdravstveni sistem, a moralo se reagovati i kroz nova zaduživanja kako bi se pokrili i realizovali populističkii lakomisleno „projektovani“ programi bivšeg ministra finansija.

Sve ovo, je nastalo u trenutku osnivanja političkog pokreta bivšeg premijera i bivših ministara, a na osnovu korišćenja sredstava iz budžeta Crne Gore, koje je onda neko drugi morao nadoknaditi.

Nove najave populističkih povećanja nastaju baš u trenutku osnivanja novog pokreta, kako bi iskoristili političku situaciju čiji su kreatori bili i oni sami za vrijeme svoga mandata.

Spajić i Milatović bili su u mogućnosti da promijene sistem DPS-a, onda kada su im upravo političari, na čijoj su „grbači“ i postavljeni, aludirali i molili ih da to urade, da promijene strukturu DPS piona i na taj način pokrenu mehanizam promjena. To je izostalo, a DPS kadrove koji su učestvovali u krađi i urušavanju naše države unaprijedili su i sačuvali od odgovornosti.

Imamo opšti populistički maraton od strane bivših ministara, koji će prije dobaciti u svojim idejama do birača i koji će prije uraditi to da se dodvori građanima, a da niko ne govori odakle će novac obezbijediti za to.

Moramo podsjetiti i na to da je Spajić protivustavno i svojevoljno potrošio 633 miliona eura

DRI je veoma blago ocjenio sve nezakonitosti i mahinacije koje je ministar Spajić radio  u 2021 godini. To je najvjerovatnije posledica političkog diktata Đukanovića koji računa na postizbornu koaliciju sa Đilasovim pokretom “Opljačkaj sad”“ izjavio je predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević nakon izvještaja DRI na rad bivšeg ministra finansija.

Imajući u vidu da je Spajić, uz pomoć Krivokapića odbio da predloži Zakon o budžetu za 2021 godinu i da je samovoljno uz saučesništvo članova Vlade, protivno Ustavu sam proglasio režim privremenog finansiranja, iako je jasno da tu odluku mora da donese organ koji po Ustavu usvaja Zakon o budžetu – tj. Skupština Crne Gore.

Zbog ogromnog neiskustva i isto takve alavosti i bahatosti Spajić je ostavio na tone dokaza o svojim kriminalnim radnjama, i to mu nije dovoljno već nastavlja dalje lakomisleno, bez cilja i plana.

Kada već populistički i neosnovano obećava, valjalo bi da građanima Crne Gore objasni i predstavi plan svojih „ekspertskih ideja“ jer ni za prva povećanja i zaduživanja nije dao objašnjenje.

Povezane vijesti