Nastavljena školska takmičenja u šahu

U OŠ „Vukašin Radunović“, završeno je, još jedno u nizu, školsko takmičenje u šahu. Nadmetanje se, u svim školama na teritoriji opštine Berane, održava u organizaciji Sekretarijata za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO Opštine Berane i Šahovskog saveza Crne Gore. 

Turnir je otvorio sekretar Sekretarijata za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO Opštine Berane, Damjan Ćulafić, koji je kazao da se na ovaj način vrlo kreativno podstiče sportski duh, ali i vodi zdrava lokalna omladinska politika: „Svjestan sam da sam se našao u prostoriji ispunjenoj mladim, inteligentni ljudima. Šah je, po mom uvjerenju, prije svega, svojevrstan intelektualni trening, ali i graditelj sportskog duha. Današnje takmičenje je još jedna priprema za opštinsko takmičenje, tako da vrijedi da se svako od vas potrudi i pruži svoj maksimum, kako bi i međuškolsko takmičenje bilo što zavidnijeg kvaliteta.“ Sekretar Ćulafić se zahvalio direktoru OŠ „Vukašin Radunović“, gospodinu Željku Goluboviću, kao i učenicima ove škole, što su se odazvali pozivu organizatora i što svojim učešćem stvaraju pretpostavke za razvoj šaha u Beranama, te je najavio dodatnu podršku beranskim šahistima, u vidu donacije šahovske opreme, za koju pokažu interesovanje i potrebu.

Prisutne je pozdravio i glavni sudija turnira, Željko Obadović, kazavši da mu je zadovoljstvo da danas imamo prijavljenih preko dvadeset mladih šahista i da je odziv i u ovoj školi veliki, kao i u ostalima. Takmičare je upoznao sa pravilima igre, načinom bodovanja i sistemom rangiranja. Istovremeno se zahvalio svima koji učestvuju u organizovanju školskih i opštinskog nadmetanja u šahu.

Direktor OŠ „Vukašin Radunović“, gospodin Željko Golubović, iskoristio je priliku da poželi dobrodošlicu organizatorima u školu kojom rukovodi i poželio je takmičarima sreću, kazavši da je najvažnije da se razvija zdrav duh među mladim ljudima.

Na turniru je prvo mjesto osvojio Delević Maksim, drugo Dašić Ivan, dok je treće mjesto pripalo Vugdelić Radomiru. Školska takmičenja predstavljaju kvalifikacionu fazu za predstojeće opštinsko takmičenje.

Izvor: sajt Opštine Berane

Povezane vijesti

Hana Ljuca ĐAK generacije Beranske Gimnazije

Čestitke! Odlukom Nastavničkog vijeća JU Gimnazije “Panto Mališić”, za učenicu generacije za školsku 2023/24. godinu izabrana je Hana Ljuca. Ona je učenica IV-2 odjeljenja.