Nebojša Rodić novi ambasador Srbije u Crnoj Gori

Trenutno je na poziciji ambasador Srbije u Austriji

Nebojša Rodić biće novi ambadsador Srbije u Crnoj Gori, prenose „Vijesti“.

Rodić je karijerni diplomata.

Trenutno je ambasador Srbije u Austriji.

Stalno je zaposlen u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, sa zvanjem ambasadora, od 2000. godine. U periodu od 2014. do 2018. godine bio je ambasador Srbije u Azerbejdžanu.

U njegovoj biografiji piše da je skoro cio radni vijek proveo je u organima državne uprave. Radio je i na poslovima pomoćnika ministra za informisanje, potom državnog podsekretara.

Navodi se da je u Narodnoj Skupštini Srbije radio na poslovima zamjenika sekretara Skupštine i šefa kabineta predsjednika Skupštine, kao i predsjednika Srbije Tomislava Nikolića.

Obavljao je dužnost Generalnog sekretara predsjednika Srbije, zatim je do 2013. godine bio direktor Bezbjednosno-informativne agencije (BIA), kao i član Vlade i ministar odbrane Srbije do aprila 2014. godine.

Već u prvim mjesecima na čelu BIA, suočio se sa aferom prisluškivanja telefona tadašnjeg predsjednika Srbije Tomislava Nikolića i potpredsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

Listinge telefona Nikolića i Vučića, kako je pisao Istinomer.rs, navodno je tražila Uprava kriminalistčke policije MUP-a Srbije, a što je BIA otkrila i spriječila

Povezane vijesti