Nedović: Nijesam izdala principe Alternative, nema govora o političkoj korupciji

Nijesam izdala, niti ću ikada izdati niti jedan temeljni princip na kojem počiva Alternativa. Naprotiv, kao i do sada, beskmpromisno ću se zalagati za sve temeljne vrijednosti za koje sam se i sama borila proteklih godina, kazala je Nedović

Poslanica sa liste Evropa sad Jelena Nedović oglasila povodom informacije da je napustila Alternativu. Ona u saopštenju ističe da nije izdala Alternativu i njene političke prinicipe, naglašavajući da nema govora o političkoj korupciji.

Saopštenje prenosimo integralno:

Sa žaljenjem i razočaranjem primjećujem da se po ko zna koji put priča o platama, penzijama, ogrijevu i dolazećim septembarskim troškovima mijenja pričom o brutalnoj kapmanji, koja valjda za cilj ima vršenje pritiska na mene.

1. Da li sam ja izdala Alternativu? NE!

Alternativa nije jedan čovjek, Alternativa su principi, za bolje pravednije društvo, za društvo socijalne sigurnosti, jednakih šansi i slobodnih mišljenja uvjerenja.

Alternativa su sve osobe koje mi spontano i iskreno na različite načine pružaju podršku svih ovih dana, i koji su mi vjetar u leđa da istrajem u borbi za zajedničko dobro.

Nijesam izdala, niti ću ikada izdati niti jedan temeljni princip na kojem počiva Alternativa. Naprotiv, kao i do sada, beskmpromisno ću se zalagati za sve temeljne vrijednosti za koje sam se i sama borila proteklih godina.

2. Da li sam politički korupmirana? NE! Da nije tužno bilo bi smiješno.

Priča o političkoj korupciji kad neko slobodno iznosi ono što misli je naslijeđena matrica mračnih vremena. Znaju građani/ke odlično, kome ta priča ide u prilog. Podsjećam, da će veću platu, penziju i bolju zaštitu prava radnika kroz program Evropa sad 2, ostvariti i birači, PES-a, ZBCG-a, Demokrata, BS, AA, DPS, HGI i svih drugih političkih subjekata, kao i onih što su se opredijelili da ne iskoriste biračko pravo, a što je moja osnovna preokupacija, i zbog čega sam uostalom ušla u politiku.

3. Da li je za mene BS prihvatljiv partner? Moje mišljenje o BS-u je ostalo nepromijenjeno. Suvišno je ponavljati opšte poznatu argumentaciju.

Međutim, uvažavam činjenicu da je BS legitimni predstavnik građana/ki koji su njih birali na izborima. Isti princip je potrebno primijeniti i na ZBCG.

Želim da podsjetim, niti su BS svi Bošnjaci u Crnoj Gori, niti su ZBCG svi Srbi u Crnoj Gori, ali svi bez izuzetka zalužuju dostojanstven život.

Pozivam još jednom, sve aktere trenutne političke scene, da pružimo iskrenu ruku saradnje, mandataru gospodinu Spajiću, i da mu konačno, lišeni političkih kalkulacija, brzim i efikasnim dogovorom omogućimo da ispuni obećanja koja je dao Crnogorcima, Srbima, Bošnjacima, Hrvatima, I svim drugim našim manjebrojnim narodima.

Sve drugo je zamajavanje, ovoga napaćenog naroda, o kojem niko ne razmišlja, nego kojem se po ko zna koji put baca prašina u oči

Povezane vijesti

Danas sjednica Vlade

Vlada Crne Gore danas će održati 67. sjednicu po redu. Početak sjednice zakazan je za 11 časova Sjednicu možete pratiti uživo na našem portalu