NEKADA TMURNI PARK PORED LIMA DANAS PARK „SUNCE“

Park kod Lima u MZ Stari grad (koji su građani nazvali „Sunce“), u okviru kojeg je napravljeno dječije igralište, obnovljen mobilijar, nova rasvjeta, postavljene nove ploče, sređen drvored, zasađeno novo cvijeće, danas sija posebnim sjajem.

Nekada je samo ličilo na Park, sa pohabanim pločnjakom koji vodi kroz zapušteni drvored, polomljene klupe bez svoje stvarne namjene, pokušaj dječijeg igrališta bez svoje stvarne funkcije…i poneka sijalica, jer su ostale bile razbijene a nadležni organi nemarni i sa nekim drugim planovima koji su bili sve samo nisu ukazivali na to da treba nešto opšte korisno uraditi i srediti.

Danas, zahvaljujući Opštini Berane i naporima iste da kroz projekte privuku strane investitore i naprave nešto što građani Berana zaslužuju.

Igralište napravljeno po evropskim standardima koje privukuje pažnju velikog broja djece i roditelja, lijepo uređen pločnjak, cvijeće koje se sadi i održava, očuvane klupe, i adekvatna rasvjeta, novi mobilijar i podzemni automatski sistem za navodnjavanje zelenih površina, danas sijaju posebnim sjajem i opravdavaju naziv ovog mjesta – Park „Sunce“.

Ovo je samo jedno u nizu mjesta u našem gradu koje danas izgleda dostojno naših građana, a sve to zahvaljujući Opštini Berane.

Uređenje ovog parka u samom centru grada značajno je prije svega za naše najmlađe sugrađane, zbog sadržaja za njih, a onda i za sve građane Berana. Očekujemo da će se nastaviti sa sređivanjem grada i da će sve više biti uređenih djelova, kako bi građani svih starosnih dobi mogli da se lijepo osećaju i uživaju.

Povezane vijesti

Uhapšena Direktorica ASK-a Jelena Perović?

Direktorica Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jelena Perović uhapšena je danas u akciji Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO)? Službenici SPO ušli su jutros sa nalogom za

Pretres u prostorijama ASK-a

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) ušli su jutros sa nalogom za pretres u zgradu Agencije za sprječavanje korupcije (ASK). SPO je blokirao zgradu i u