Neotkriveni biser zemlje: Magazin Time Out objavio listu NAJLJEPŠIH PLAŽA – crnogorska zauzela PRVO MJESTO

Magazin Time Out izdvojio je listu od 12 alternativnih plaža duž obale Mediterana, uključujući i Sjevernu Afriku i Bliski istok, a prvo mjesto zauzela je plaža Morinj u Crnoj Gori

Sredozemno more se može pohvaliti miljama i kilometrima obale i dok postoje određena mjesta na moru gdje ćete se morati boriti za prostor na plaži – postoji mnogo drugih osamljenih dijelova obale koji nisu toliko poznati.

Magazin Time Out istaknuo je 12 alternativnih plaža koje su prepoznali putopisci, a koje vode od Evrope do Sjeverne Afrike i Bliskog istoka.

Na prvom mjestu liste našla se plaža Morinj u Crnoj Gori, a Time Out navodi da za ovu plažu uglavnom zna samo lokalno stanovništvo.

„Crna Gora brzo postaje sljedeća ‘velika stvar’ u svijetu putovanja, ali mnogi koji odmaraju u slikovitoj balkanskoj zemlji odlaze u prometna ljetovališta oko Bokokotorskog zaliva, ostavljajući Morinj lokalnim stanovnicima i onima koji znaju da postoji. Morinj se sastoji od uskog pravougaonika prirodne šljunčane plaže koju zapljuskuje bistra voda koja odražava okolno zelenilo. Kesteni i borovi nude predah od sunca“, navode opisujući spomenutu plažu.

Dodaju da je plaža dovoljno izolovana da drži podalje gomile, ali dovoljno razvijena da obezbijedi bar na plaži, toalete i ležaljke za iznajmljivanje.

„Morinj je na rubu pomorske zajednice kojom su nekada vladali Mlečani, otuda i lijepe kamene kuće dalje uz obalu“, dodaju

Povezane vijesti