Nepostojeća kritika nepostojećeg programa

Sveukupno, oko 386.000 punoljentih građana Crne Gore, koji znate već, imaju pravo glasa, bivaju bombardovani programom koji zvanično – NE POSTOJI

Foto: Fidelity Consulting

Analizirati ekonomske programe partija u Crnoj Gori je kao biti vegan na slavi – zdravo je, ali vas ljudi gledaju kao da ste pali s Marsa. Ovo posebno važi ako radite analizu ekonomskog programa Pokreta Evropa sad, koji će, ako je vjerovati istraživanjima, biti okosnica buduće Vlade Crne Gore u kojoj će imati premijera i najveći dio ministarstava a samim tim I najveću odgovornost u implementaciji ekonomske politike.

A šta nam obećavaju iz Pokreta Evropa sad?

Dobro dizajnirana kampanja na društvenim mrežama i NEPOSTOJEĆI ekonomski traktati, skiciraju nam nepogrješivu sliku neizbježnosti triumvirata ekonomskih čuda u ultra kratkom vremenskom periodu: povećanje prosječne plate na 1.000 eura, prosječne penzije na 600 eura uz dostizanje pune zaposlenosti, sve za 365 dana!

E sad, ako uđete u neku smislenu kafanu u bilo kojem gradu širom Crne Gore, sigurno ćete naletjeti na par veselih likova koji s bezbrižnim osmijehom na licu, razvlačeći nesrećnu harmoniku te rastavljeni od pameti cirkajuci dnevnu dozu petog litra rakije, tvrde, doduše nerazumljivo, da je to – moguće.

Kapiramo mi da je ovaj program veoma pametno upakovan i pozicioniran tako da rezonira u bukvalno cijelom glasačkom tijelu u Crnoj Gori: targetirano je 230.000 zaposlenih i 110.000 penzionera kojima se obećavaju brza i značajna povećanja plata i penzija, kao i 46.000 nezaposlenih, kojima se garantuje puna zaposlenost za godinu dana.

Sveukupno, oko 386.000 punoljentih građana Crne Gore, koji znate već, imaju pravo glasa, bivaju bombardovani programom koji zvanično – NE POSTOJI.

Kako to – ne postoji? Kada otvorite sajt PES-a, zaista postoji korektno opisan ekonomsko-finansijski dio programa, koji vrca od opštih mjesta koje, manje više, imaju sve ozbiljne partije u Crnoj Gori.

Ipak, dio koji PES čini jedinstvenim i diferencira ga od ostalih partija a koji odnosi na povećanje prosječnih plata na 1.000 eura, prosječnih penzija na 600 eura i dostizanja pune zaposlenosti u roku od 12 mjeseci, jednostavno – NE POSTOJI.

Stoga, odlučili smo da se u narednim danima NEPOSTOJEĆI pozabavimo ovim NEPOSTOJEĆIM programom, seciramo i amputiramo ga u mjeri mogućeg te emprijski NEPOSTOJEĆI dokažemo da isti nije moguće implemetirati u punom obimu bez drastičnog smanjenja ili čak ukidanja doprinosa za Fond PIO.

Radni naslov NEPOSTOJEĆEG serijala o NEPOSTOJEĆEM programu jeste “Ručak od magle”; no, ako imate prijedloge za naslov, pišite nam – biće nam drago da nam pomognete u zaokruživanju ove priče koja se uskoro lagano kotrlja u etar, stoji u objavi fb i instagram stranice Fidelity Consulting

Povezane vijesti

Od sjutra kreće akcija Stop inflaciji

Akcija Stop inflaciji 100+ počeće sjutra, a građane, prema najavama iz Vlade, očekuje sniženje cijena preko 100 artikala. Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma je u