NESREĐEN BIRAČKI SPISAK DOVODI DO NEFER IZBORA U TRI OPŠTINE

Birački spisak je jedan od osnovnih preduslova da izbori budu slobodni i fer. Ako ima više upisanih nego što je zaista birača, ti izbori ne mogu biti fer i to je zaista veliki problem, kaže Joković.
Čišćenje biračkog spiska i rad na povjerenju u izborni proces ostali su, nažalost, marginalizovani pored svakodnevnih političkih tenzija.

Poslanici vlasti očekivali su mnogo više kada je riječ o obezbjeđivanju uslova za održavanje fer i slobodnih izbora u susret lokalnim izborima koji nas 5. decembra očekuju u Petnjici, Mojkovcu i Cetinju. U prvom redu, nezadovoljni su dosadašnjim učinkom Ministarstva unutrašnjih poslova kada je riječ o sređivanju biračkog spiska, jer je na tom polju, po njihovoj ocjeni, vrlo malo ili nimalo postignuto.

Lider Socijalističke narodne partije Vladimir Joković kazao je da su u toj partiji veoma nezadovoljni što nije napravljen veći pomak po pitanju sređivanja biračkog spiska.

Povezane vijesti

Pretežno sunčano, do 28 stepeni

U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano, a najviša temperatura vazduha iznosiće 28 stepeni. Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, poslijepodne