Nestao djelovodnik iz Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, pokrenuto utvrđivanje odgovornosti

Ministarka Ana Novakovic Đurović slučaj prijavila policiji

Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma saopštilo je da je iz njihove Pisarnice nestao djelovodnik iz 2022. godine, za period 23. novembar – 31. decembar 2022. godine.

U saopštenju se navodi da se u djelovodniku upisuju predmeti Direktorata za inspekcijski nadzor, odnosno građevinske inspekcije.

„Kako građani/ke svakodnevno dolaze u prostorije ministarstva, te se značajan broj njihovih dokumenata odnosi upravo na ovu djelatnost ministarstva, važno nam je da o ovom pitanju budu pravovremeno i objektivno informisani“, navodi se u saopštenju.

Ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović je slučaj prijavila policiji i očekuje pokretanje postupka.

Novaković Đurović je, navodi se u saopštenju, pokrenula mjere utvrđivanja odgovornosti u samom ministarstvu.

„Pokrenute su mjere utvrđivanja odgovornosti u resoru. Riječ je o djelovodniku vezanom za inspekcijski nadzor, i imam osnova da sumnjam da je dokument ukraden kako bi se onemogućilo adekvatno funkcionisanje ministarstva u ovoj oblasti. To može odgovarati različitim strukturama, uključujući i kriminalne, jer se na ovaj način usporavaju aktivnosti inspekcijskog nadzora ali i naš cjelokupan rad. Da ne prejudiciram ishod postupka, očekujem da vrlo brzo imamo epilog ove situacije. Sa tim u vezi, sačekaćemo završetak postupka i obavijestiti javnost o ishodu. Kako bi se preduprijedile slične situacije, osim utvrđivanja odgovornosti, razmatramo i uvođenje rigoroznih, pa i nepopularnih mjera kontrole zaposlenih i stranaka, ukoliko i to bude potrebno“, piše u saopšenju

Povezane vijesti

Danas sjednica Vlade

Vlada Crne Gore danas će održati 67. sjednicu po redu. Početak sjednice zakazan je za 11 časova Sjednicu možete pratiti uživo na našem portalu