Nikšić: DPS kupovao lične karte, podnijete krivične prijave

Policija je zajedno sa nadležnim tužilaštvom sprovela niz aktivnosti u vezi predizborne kampanje povodom lokalnih izbora koji su održani 14. marta 2021. godine

Nikšićka policija je, nakon sprovedenih aktivnosti i višemjesečne istrage, podnijeli krivičnu prijavu protiv šest osoba zbog sumnje da su izvršile krivično djelo povrede slobode na opredjeljenje pri glasanju.

  • Krivična prijava je podnijeta protiv B.A. (26) i D.B. (33) koji su navedeno djelo izvršili na način što su, kako se sumnja, krajem februara i početkom marta za određene novčane iznose uzimali lične karte od V.R. (33), B.M. (42), V.T. (39) i M.Č. (40) iz Nikšića, gdje su time stvorili protivpravan uticaj na ove građane da ne vrše pravo glasanja- istakli su iz policije.

Takođe, krivična prijava je podnijeta protiv V.R., B.M., V.T. i M.Č. zbog sumnje da su izvršili navedeno krivično djelo na način što su za određene novčane iznose predavali lične karte B.A. i D.B.

„Policija je zajedno sa nadležnim tužilaštvom sprovela niz aktivnosti u vezi predizborne kampanje povodom lokalnih izbora koji su održani 14. marta 2021. godine a u vezi saznanja da je vršena kupovina ličnih karata od određenog broja građana. Nakon višemjesečne istrage i uvida u spise predmeta, Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću je izvršilo pravnu kvalifikaciju djela i naložilo da se protiv šest osoba podnese krivična prijava zbog sumnje da su izvršile krivično djelo povreda slobode opredjeljenja pri glasanju“ naveli su iz policije.

Izvor: portal Dan

Povezane vijesti