Nikšić: DPS kupovao lične karte, podnijete krivične prijave

Policija je zajedno sa nadležnim tužilaštvom sprovela niz aktivnosti u vezi predizborne kampanje povodom lokalnih izbora koji su održani 14. marta 2021. godine

Nikšićka policija je, nakon sprovedenih aktivnosti i višemjesečne istrage, podnijeli krivičnu prijavu protiv šest osoba zbog sumnje da su izvršile krivično djelo povrede slobode na opredjeljenje pri glasanju.

  • Krivična prijava je podnijeta protiv B.A. (26) i D.B. (33) koji su navedeno djelo izvršili na način što su, kako se sumnja, krajem februara i početkom marta za određene novčane iznose uzimali lične karte od V.R. (33), B.M. (42), V.T. (39) i M.Č. (40) iz Nikšića, gdje su time stvorili protivpravan uticaj na ove građane da ne vrše pravo glasanja- istakli su iz policije.

Takođe, krivična prijava je podnijeta protiv V.R., B.M., V.T. i M.Č. zbog sumnje da su izvršili navedeno krivično djelo na način što su za određene novčane iznose predavali lične karte B.A. i D.B.

„Policija je zajedno sa nadležnim tužilaštvom sprovela niz aktivnosti u vezi predizborne kampanje povodom lokalnih izbora koji su održani 14. marta 2021. godine a u vezi saznanja da je vršena kupovina ličnih karata od određenog broja građana. Nakon višemjesečne istrage i uvida u spise predmeta, Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću je izvršilo pravnu kvalifikaciju djela i naložilo da se protiv šest osoba podnese krivična prijava zbog sumnje da su izvršile krivično djelo povreda slobode opredjeljenja pri glasanju“ naveli su iz policije.

Izvor: portal Dan

Povezane vijesti

Lekić izlazi na crtu Đukanoviću?

Partiјe pobјednice na izborima 20. avgusta 2020. godine očigledno smatraјu da sadašnji predsјednik Crne Gore Milo Đukanović predstavlja naјveću smetnju konstituisanju njihove vlasti Dio parlamentarne