Nikšić: Pronađeno sedam pušaka, pištolj i eksplozivna sredstva, uhapšena jedna osoba

Policija je u Nikšiću pretresom objekata koje koristi M.M.(59), pronašla veću količinu oružja i municije bez dozvole, kao i eksplozivna sredstva.

„Naime policijski službenici su, postupajući po naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršili pretres kuće i drugih prostorija koje koristi M.M. u mjestu Dubočke“, navodi se u saopštenju.

Kako su kazali iz policije, pronađeno je sedam pušaka, pištolj, jedanaest detonatorskih kapisli, 88 komada muncije nepoznatog kalibra, okvir sa pištoljskom municijom nepoznatog kalibra, sa šest komada koji su se nalazili u istom.

„Sa svim pomenutim upoznat je državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji se izjasnio da se protiv lica M.M. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih matereija“, navodi se u saopštenju policije.

M.M. je uhapšen po nalogu tužioca.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, akcija je izvedena u saradnji sa policijskim službenicima Stanice granične policije I – Nikšić, preduzimajući zajedničke aktivnosti u cilju pronalaska oružja u ilegalnom posjedu građana

Povezane vijesti