Nimanbegu: Može li se slaviti uz albanske i zastave OVK, pa glasati da DF uđe u Vladu?

Vladimir Dobričanin (Ujedinjena Crna Gora) sa Gencijem Nimanbegom protiv ulaska DF u Vladu i formiranje Vlade

Formiranjem Vlade bilo bi kobno za DPS i Mila Đukanovića, jer bi se još snažnije razvlastili i snagom 30  avgusta nastavila borba protiv kriminala i korupcije

„Albanci ne smiju kušati ni jesti zdjelu ove beogradske čorbe, čak ni za 100 radnih mjesta u Vladi koja ima podršku Vučića i Dodika“, kazao je predsjednik Force

Poslanik Albanske liste i predsjednik Force Genci Nimanbegu reagovao je na jučerašnje saopštenje Albanskog foruma, iz kojeg su ga nazvali „lažnim poslanikom“ koji ne poštuje koalicioni sporazum.

Nimanbegu je upitao da li se može pobjeda na izborima u Tuzima slaviti uz albanske zastave i zastave OVK, a da se poslije deset dana glasa da četiri ministra iz Demokratskog fronta uđu u Vladu. „Možda može, ali ne mojim glasom! Ne glasom Albanske liste koja nosi i moje ime Genci Nimanbegu – Nik Đeljošaj“, naveo je on na Fejsbuku.

Iz Albanskog foruma su juče kazali da je Nimanbegu bio u obavezi da podnese ostavku nakon dvije godine mandata, ali da to nije ispoštovao.

Nimanbegu je upitao lidere Foruma da li su obavijestili međunarodni faktor o namjeri da uvedu DF u Vladu.

„Lijepa osobina Albanaca je da podržavaju jedni druge u dobrim djelima i da ga odvraćaju od loših djela. Podržavao sam Nika i onda kada je sa narodom zabarikadirao policajce Krivokapića i Dritana, a Nikola ostao u svojoj kancelariji. Nikolu sam razumio i kad je bio protiv Nike. Rekao sam našem ministru da napusti sjednicu Vlade kada se glasalo o Sporazumu sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Interesantno, u ovih 10 dana jedan me je pokušavao uvjeriti da dam glas za uvođenje četiri ministra Fronta u Vladu, dok je drugi tražio da dam ostavku kako bi isti glas osigurali u slučaju da ja odbijem. Iz negodovanja na Facebooku i po medijima nakon današnjeg raspuštanja Skupštine jasno je da je to nešto veliko što sam im ja upropastio“, istakao je Nimanbegu.

Kazao je kako je uvjeren da to „nije bilo ništa plemenito“ i u interesu Albanaca jer bi, „da je bilo dobro i korisno za nas“, to podržali Kosovo, zvanična Albanija, SAD i zemlje EU.

„Otvoreno pitam lidere Foruma: jeste li obavijestili međunarodni faktor o namjeri Foruma da u Vladu uvede Demokratski front? Što je s dijasporom koju tako moćno koristite u kampanjama, jeste li ih pitali“, naveo je predsjednik Force.

Tvrdi da je striktno poštovao dogovor Albanske liste.

„Bog voli Albance, pravdu i pravo jer sam svojim stavom striktno poštovao dogovor Albanske liste gdje se kaže da ‘ako se dobiju dvije političke funkcije, ministar pripada Forumu, a poslanik Novoj demokratskoj snazi Forca’. Uz to, ovim sam i odvratio Albance da se miješaju u gustu čorbu prljave politike koju miješa Beograd“, dodao je Nimanbegu.

Poručio je da Albanci „ne smiju kušati ni jesti zdjelu ove beogradske čorbe“, čak ni za stotinu radnih mjesta „u Vladi koja ima podršku Vučića i Dodika“.

„Glasao sam da Crna Gora uđe u NATO, da Tuzi postanu samostalna opština i bez referenduma, glasao sam za prostorni plan Crne Gore, spas ‘Kohe javore’, povratak Valdanosa i mnoge druge odluke i zakone. Bio sam pored svakog Albanca od Ulcinja do Rožaja. Ali danas sam jako ponosan i srećan što neću nositi prokletstvo generacija da budem partner Vučiću i Dodiku za pregršt funkcija i da okrećemo leđa Kosovu, Albaniji, dijaspori i SAD-u“, zaključuje Nimanbegu

Povezane vijesti

Nastavljen pad cijena žitarica

Cijena kilograma pšenice pala na 22 centa, na najniži nivo za godinu i po. Značajan pad i cijena vještačkog đubriva Cijena pšenice na regionalnoj Produktnoj