NJEGOŠEV TRG DANAS MJESTO ZA MLADE

Njegošev trg je prije samo osam godina bilo mjesto koje su izbjegavali svi građani našeg grada, mjesto gdje se nužno išlo do obližnjih prehrambenih i obućarskih radnji koje su tamo postojale.

Čuveno mjesto „kod česama“ bilo je zapušteno i neprepoznatljivo.

Neosvijetljeno, zapušteno, ulice obilježene dugogodišnjim „ukrasima“ od makadama, skupljanje sumnjivih lica, sve to je odbijalo ljude od ovog mjesta u centru grada.

Njegošev trg danas odiše posebnim sjajem.

Popločanjem trga, zamjenom elektro instalacija i samim tim postavljanjem osvjetljenja, asfaltiranjem ulica, postavljanjem ivičnjaka, vraćanjem u funkciju i potpunim renoviranjem fontane i zaštitnog znaka ovog mjesta čuvenih česama vraćen je sjaj Njegoševom trgu, onakav kakav je trebao uvijek da bude.

Kafići i pabovi, knjižare i butici, mesare i pekare, frizeri i kozmetičari, ljudi spremni za provod i uživanje, sve to danas krasi naš Trg.

Organizovanjem raznih događaja kao što je „Ladica đinđuva po trgu prosuta“ dodaju posebnu notu ovom danas kulturnom mjestu.

Ovo je samo jedno u nizu mjesta u našem gradu koje danas izgleda dostojno naših građana, a sve to zahvaljujući Opštini Berane.

Očekujemo da će se nastaviti sa sređivanjem grada i da će sve više biti uređenih djelova, kako bi građani svih starosnih dobi mogli da se lijepo osećaju i uživaju.

Povezane vijesti