NOVAK ĐOKOVIĆ U POLUFINALU US OPEN-A

Novak Đoković savladao je Matea Beretinija sa 3:1 (5:7, 6:2, 6:2, 6:3) u setovima, zanimljivo je da je identičnim rezultatom završen svaki njihov susret ove godine.
Videli smo preslikan duel iz finala Vimbldona. Borio se Beretini u prvom setu, neizvesno je bilo sve do završnice koja je pripala italijanskom teniseru. Nakon 10 odigranih gemova u egalu došao je Beretini do brejka, iskoristio je četvrtu brejk loptu, a potom rutiinski potvrdio dobru igru u prvom setu i dobio ga 5:7. 

Rutinski početak Đokovića, u četvrtom gemu drugog seta pravi brejk, a potom ga je potvrdio u osmom gemu te set dobio rezultatom 6:2. 

U trećem setu Đoković ponovo pravi brejk rano, već u drugom temu, a do kraja je rutinski odigrao, a ponovo u osmom gemu pravi još jedan brejk i dolazi do preokreta, odnosno, 2:1 u setovima.
Preslikana igra i u četvrtom setu. Đoković dolazi do brejka u drugom gemu četvrtog seta, okrenula se i publika koja je ostala na Artur Ešu na njegovu stranu. Iako su podržavali cele večeri Italijana. Kako je vreme teklo Novak je delovao sve motivisaniji.

Moramo reći da je Beretini igrao dobar tenis, ali to jednostavno nije bilo dovoljno za Đokovića.

Novak Đoković će u polufinalu US open-a igrati protiv Aleksandra Zvereva. 

Povezane vijesti