Novak: Odigrao sam savršen prvi set

Novak Đoković je poslije samo sat vremena igre došao do plasmana u polufinale Mastersa u Sinsinatiju

Drugi igrač svijeta je bio bolji od Tejlora Frica, devetog igrača svijeta, 6:0, 6:4 i sada mu slijedi okršaj protiv Aleksandera Zvereva za plasman u finale.

Sjajno je Novak otvorio duel sa Amerikancem, zbrisao ga prosto u tom početnom setu posle samo 21 minutacigre sa 6:0.

„Mislim da sam odigrao zaista fenomenalan meč pogotovo u prvom setu. Savršen set zaista, bez mnogo grešaka. Odmah sam krenuo veoma čvrsto sa osnovne linije, naterao ga da pravi dosta grešaka, on je bio malo nervozniji na početku. Ja sam onda odigrao malo slabiji prvi gem drugog seta, dao mu brejk i onda je on da kažemo malo oživeo i počeo bolje da igra. Međutim, od 2:4 samo odigrao četiri vrlo solidna gema, natjerao ga da bude u reliju poslije svake prve serve koju je ubacio. Trudio sam se da diktiram tempo sa osnovne linije. Odličan meč, radujem se sljedećem izazovu“, iznio je Novak impresije o ovom meču.

Fric nije imao čime da ga iznenadi, ovo mu je bila sedma pobeda u isto toliko duela sa njim.

„Naravno da za pripremu meča gledam prethodne duele sa protivnikom. Znao sam njegovu igru dobro, ali svaki meč je novi izazov. Ovde se nismo do sada sastajali. Očekivao sam da će imati dosta podrške publike. Odigrao sam gotovo savršeno, bez mane taj prvi set“, dodao je Novak.

Kaže da forma pred US Open ide uzlaznom putanjom.

„Iz meča u meč je sve bolje, to je nešto što želim. Svakog dana radim na tome, dižem nivo za još malo. To se dešava tokom turnira. Svaki dan je sve bolji osjećaj na terenu, nadam se da ću tim putem nastaviti“, zaključio je Novak.

Njegov duel sa Zverevom je posljednji u programu i počinje tačno u ponoć po srednjeevropskom vremenu u subotu na nedelju

Povezane vijesti