Novi detalji ubistva kod Dečana: Policija vjeruje da je meta napada bila određena osoba

Stižu i prvi detalji o mogućem motivu teškog zločina koji se dogodio sinoć na putu Dečane-Glođane, (oko 19 časova, između sela Šaptej i Glođana), kada je, kako se pretpostavlja, maskirana osoba otvorila vatru na autobus u kojem su se prevozili đaci, ubivši dva učenika i vozača. Vozač autobusa je preminuo na licu mjesta, dok su dva učenika (2003 i 2004. godište) preminula na putu prema bolnici u Peći. Najmanje jedna osoba je ranjena ali se ona nalazi van životne opasnosti, javlja Nova.rs.

Policija ne vjeruje da se radi o terorističkom činu, već su šanse zapravo da je meta napada bila „određena osoba“.

„Nema razloga da vjerujemo da u ovom slučaju imamo posla sa terorističkim napadom na autobus. Moguće je da je meta napada bila neka određena osoba u ovoj oblasti. Ranjena osoba je van životne opasnosti. Policija je na mjestu zločina. Ozbiljni timovi su na licu mjesta. Svi tragovi se istražuju, svi smo ovdje na licu mjesta“ kazao je zamjenik komandira policije u Peći Veton Eljšani (Elshani).

Kako je Koha javila rano jutros, direktor autobuske stanice u Đakovici Fljamur Bićuri potvrdio je za ovaj medij da je kompanija „Erblini”, čiji je autobus napadnut u Glođanu u petak, saobraćala na liniji Đakovica-Dečane, prenosi Kossev.

U istrazi se sada spominje sukob vozača autobusa na autobuskim linijama sa jednim od rivala. Međutim, Bićuri to nije mogao da potvrdi.

Predsjednik opštine Glođane Mustafa Seljmani izjavio je noćas medijima da je prema prvim informacijama, nepoznata maskirana osoba izašla je iz zasjede i pucala iz kalašnjikova.

  • Vozač je bio mrtav i ovo dvoje djece smo odvezli u bolnicu, ali nije bilo znakova života – rekao je Seljmani, prenosi Bota sot.

U Dečanima je povećano prisustvo policije. Kako javljaju mediji policijski timovi su na više mjesta, a tamo su bili policijski zvaničnici, uključujući i kosovskog ministra unutrašnjih poslova Dželjalja Svečlju i direktora Samedina Mehmetina.

Generalni direktor kosovske policije Samedin Mehmeti izjavio je da se istraga o napadu na autobus u Glođanu, u kojem su poginule tri osobe, trenutno vodi na dva ili tri kolosjeka.

  • Na terenu su sve relevantne jedinice. Trenutno imamo dva ili tri kolosjeka na kojima radimo, ali ne možemo da damo detalje jer je istraga u početnoj fazi – rekao je Mehmeti, prenosi Kljan Kosova

Povezane vijesti