Novi dokazi DPS „poštenja“: Dragica Sekulić suprugu omogućila dozvolu za uvoz oružja

Po odobrenju ministarke Sekulić, nekadašnji pomoćnik ministra ekonomije Dušan Radonjić potpisao je 24. septembra 2020. godine dozvolu za uvoz kontrolisane robe uvozniku – kompaniji „Regius“, u kojoj je odgovorno lice upravo bio Goran Obradović

Bivša ministarka ekonomije Dragica Sekulić pomogla je da kompanija „Regius“, u kojoj je suvlasnik njen nevjenčani suprug Goran Obradović, od Ministarstva ekonomije dobije dozvolu za uvoz kontrolisane robe – naoružanja i vojne opreme za potrebe crnogorskog Ministarstva odbrane (MO). To pokazuje dokumentacija do koje je došao portal PRESS u saradnji sa Mrežom za istraživanje organizovanog kriminala i korupcije – LUPA.

Po odobrenju ministarke Sekulić, nekadašnji pomoćnik ministra ekonomije Dušan Radonjić potpisao je 24. septembra 2020. godine dozvolu za uvoz kontrolisane robe uvozniku – kompaniji „Regius“ u kojoj je kao odgovorno lice upravo bio naveden Obradović. Predmetnom dozvolom omogućen je uvoz četiri jurišne puške, dvije snajperske puške, automata, bacača granata, šest prigušivača, tri pištolja, ukupne vrijednosti oko 43.900 američkih dolara. U dijelu namjena precizirano je tada da se radi o oružju koje treba da se koristi za potrebe prezentacije i testiranja od Ministarstva odbrane Crne Gore, na čijem čelu je tada bio ministar Predrag Bošković.

Proizvođač oružja koje je trebalo da bude uvezeno je izraelska kompanija „Israel Weapon Industries“ (IWI). Ispostavilo se, međutim, da pomenuto oružje nikada nije uvezeno u Crnu Goru, što potvrđuje odgovor Ministarstva odbrane Crne Gore.

Prema dokumentaciji dostupnoj Ministarstvu odbrane, predmetna sredstva nijesu nikada uvezena u Crnu Goru, jer je u komunikaciji prethodnog menadžmenta MO sa rukovodstvom izraelske fabrike, odlučeno da se testiranja ipak obave na poligonima proizvođača. Međutim, kako posjeta delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore Državi Izrael, u svrhu testiranja, nije realizovana do dana stupanja da dužnost ministarke odbrane, 7. decembra 2020. godine, pomenuta sredstva nijesu ni testirana. S tim u vezi, Ministarstvo odbrane nije zaključilo ugovor sa kompanijom „Israel Weapon Industry“ – navodi se u odgovoru koji je proslijeđen iz MO.

Izvor: portal IN4S

Povezane vijesti

Hana Ljuca ĐAK generacije Beranske Gimnazije

Čestitke! Odlukom Nastavničkog vijeća JU Gimnazije “Panto Mališić”, za učenicu generacije za školsku 2023/24. godinu izabrana je Hana Ljuca. Ona je učenica IV-2 odjeljenja.