Novinaru Softiću napravljen lažni profil na Fejsbuku

“Vidio sam da među prijateljima stranice ima mojih poznanika koji su očigledno nasjeli na prevaru, i po tome se zaključuje da neko upravlja profilom, odnosno da je aktivan”, rekao je Softić.

Novinar Tufik Softić prijavio je danas policiji da je neko otvorio lažni Fejsbuk profil na njegovo ime, i zatražio da se otkrije ko je to učinio, kao i da se profil izbriše.

On je kazao da ga je o tome obavijestilo nekoliko prijatelja koji znaju da nema lični Fejsbuk.

“Na profilu su iskorišćene moje fotografije sa interneta, dok su ostali podaci netačni. U statusu piše da sam udovac. Prezime je napisano sa slovom č, umjesto ć”, kazao je Softić Portalu RTCG.

On je rekao da se očigledno profil koristi za urušavanje njegovog ugleda kao porodičnog čovjeka i kao novinara.

“Vidio sam da među prijateljima stranice ima mojih poznanika koji su očigledno nasjeli na prevaru, i po tome se zaključuje da neko upravlja profilom, odnosno da je aktivan”, rekao je Softić.

On je kazao da se u svjetlu svega što mu se ranije izdešavalo osjeća ugroženim i da je zbog toga zatražio da se slučaj riješi i lažni profil ugasi.

“Dao sam detaljnu izjavu u policiji, a oni su potom obavijestili Osnovno državno tužilaštvo. Očekujem da će tužilaštvo kvalifikovati krivično djelo i dati policiji nalog da dalje postupaju i istraže ko i odakle upravlja lažnim Fejsbuk profilom pod mojim imenom. Ja to mogu povezati samo sa tim što radim, sa svojom profesijom i činjenicom da sam javna ličnost. Nekom je očigledno namjera da mi uruši lični i profesionalni integritet i ugled sa sadržajima koje tamo postavlja pod mojim imenom”, kazao je Softić.

Tufik Softić je direktor Radio Berana i novinar Portala RTCG i kroz novinarski angažman vrlo otvoreno i kritički piše o mnogim društvenim temama.

On je, zatraživši da se slučaj riješi, posebno istakao da ima negativno iskustvo sa ugrožavanjem bezbjednosti.

Softić je dva puta bio meta i fizičkih napada, od kojih je slučaj iz 2007. godine, kada je brutalno pretučen, kvalifikovan kao ubistvo u pokušaju. Nijedan od ta dva slučaja do sada nije rasvijetljen.

“Upravo zbog toga, mnogih drugih, da kažem, neprijatnosti koje sam doživljavao, ovo sam shvatio ozbiljno i zatražio da se procesuira. Istovremeno obavještavam one koji su nasjeli na prevaru, i kače se na taj profil, da se radi o lažnoj stranici”, kazao je Softić

Povezane vijesti

Nastavljen pad cijena žitarica

Cijena kilograma pšenice pala na 22 centa, na najniži nivo za godinu i po. Značajan pad i cijena vještačkog đubriva Cijena pšenice na regionalnoj Produktnoj