OBAVEZNA REKONSTRUKCIJA VLADE UZ AKTIVNO UČEŠĆE SNP-a

Održan je sastanak rukovodstva Socijalističke narodne partije, danas u Podgorici, sa predsjednicima odbora na lokalnom nivou.

U svijetlu poslednjih aktuelnosti, zajednički je zaključeno da su dešavanja na Cetinju samo konstatovala nasilnički karakter prethodnog režima na čelu sa DPS-om, i da u tom pravcu svi konstituenti aktuelne vlasti moraju pokazati dodatnu političku zrelost i ozbiljnost.

„SNP CG pozdravalja dogovor DF-a i Demokrata, uz podsjećanje da smo čitavo vrijeme potencirali činjenicu da su dijalog, otvoren razgovor, postizanje najšireg mogućeg konsenzusa jedini načini izlaska iz krize, i da međusobna napadanja mogu jedino donijeti trenutnu korist bivšem režimu. Istovremeno smatramo da su, uz aktuelnu većinu, manjinske partije i njihovi predstavnici dobrodošli u svaku novu rekonstruisanu Vladu u kojoj nema elemenata DPS- i njima srodnih političkih subjekata“ rekli su iz SNP-a.

Rukovodstvo SNP- a je još jednom podvuklo nemjerljiv doprinos, koji je ta partija dala i daje kako bi Crna Gora što prije postala dio porodice evropskih demokratskih društava. Samim tim, kako navode, neće dozvoliti da budu samo nijemi posmatrači budućih društvenih i političkih dešavanja.

„Poručujemo i ovoga puta da se, isključivo na korektnim odnosima, konsenzusom, uz aktivno učešće svih predstavnika aktuelne većine, možemo dogovoriti oko, sada već, obavezne rekonstrukcije Vlade, uz zaključak da naši kadrovi mogu odgovoriti najsloženijim zadacima na evropskom putu naše države“ zaključili su oni.

Povezane vijesti

Promjenljivo i dosta toplo do 30 stepeni

Na sjeveru Crne Gore danas promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i dosta toplo vrijeme. Na jugu promjenljivo oblačno uz duže sunčane periode, a lokalno je