OBJAVLJEN POČETAK MEDIJSKE KAMPANJE ZA ZAŠTITU IMOVINSKIH PRAVA SRBA U BIH

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, Arno Gujon na konferenciji za medije objavio je početak medijske kampanje posvećene informisanju Srba poreklom iz Bosne i Hercegovine o potrebi zaštite imovinskih prava koje zajednički sprovode organi Republike Srbije i Republike Srpske.

U Bosni i Hercegovini u toku je usklađivanje podataka o nekretninama katastra i zemljišne knjige, tzv. harmonizacija podataka. Prilikom ovog procesa pripadnici srpskog naroda mogu da izgube pravo na imovinu, koja je u njihovom vlasništvu ili posedu.

„Sve što je rat tada doneo: izgnanstvo i patnju i nepravdu ne možemo nažalost ispraviti, ali danas u miru protiv nepravde možemo i moramo da se borimo. Nepravda je nekome oduzeti imovinu, a da o tome ne zna ništa. Nepravda je sada da onaj koji je morao da napusti svoje ognjište u ratu, sada u miru bude izbrisan iz registara. U 21. veku pravo na privatnu svojinu je osnovno ljudsko pravo. Ovom kampanjom branimo ljudska prava srpskog naroda poreklom iz FBiH i očekujemo podršku celokupnog društva u toj nameri“ rekao je Gujon na konferenciji za medije.

Arno Gujon je pozvao sve Srbe u dijaspori poreklom sa prostora Federacije BiH koji polažu imovinska prava u istoj da se jave na:

Broj telefona: +387 55 490-940
Viber i WhatsApp: +387 65 090-040

Povezane vijesti