Od 15. aprila na liniji Kamenari – Lepatane šest trajekata

„Očekuje da će do 15. aprila biti nabavljeno dva trajekta kapaciteta veća od 60 vozila, dva trajekta kapaciteta od 45 do 60 vozila i dva trajekta kapaciteta od 20 do 30 vozila, ukupne nosivosti vozila veće, nego što je bila flota Pomorskog saobraćaja“

Javno preduzeće Morsko dobro koje je preuzelo trajketnu liniju Kamenari – Lepatane do 15. aprila imaće šest trajekata i njihova flota biće veća nego što je bila flota „Pomorskog saobraćaja“.

To je danas na sjednici Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje kazao Mladen Mikijelj, direktor JP Morsko dobro.

On je predstavio plan nabavki plovila i naveo da će JPMD kompletnu investiciju realizovati iz sopstvenih sredstava.

„Očekuje da će do 15. aprila biti nabavljeno dva trajekta kapaciteta veća od 60 vozila, dva trajekta kapaciteta od 45 do 60 vozila i dva trajekta kapaciteta od 20 do 30 vozila, ukupne nosivosti vozila veće, nego što je bila flota Pomorskog saobraćaja“, kazao je Mikijelj.

On ističe da su spremni da pri formiranju cijene prevoza, vode računa o pogodnostima za stanovnike Herceg Novog, Kotora i Tivta, kao i da određene službe budu oslobođene plaćanja.

Kako je kazao, procijenjuju i da će se investicija vratiti za dvije godine.

On je kazao da će nakon instalacije softverskog rješenja postojati evidencija broja ukrcanih vozila, što je u skladu sa Zakonom o sigurnosti pomorske plovidbe neophodno u cilju postizanja bezbjednog funkcionisanja ovog prevoza na čemu JP Morsko dobro kontinuirano radi.

Saopštio je i da su bile dvije inspekcijske kontrole broda „Vasilije“ koji trenutno saobraća i da se radi na ispunjavanju svih predviđenih uslova od strane JPMD.

Povezane vijesti

Danas je Kurban bajram

Najveći islamski praznik Kurban bajram počinje danas, a slaviće se četiri dana. Praznik se zove Kurban bajram jer se na taj dan prinosi žrtva –

Bora Đorđević posjetio manastir Ostrog

Danas je frontmen legendarnog beogradskog rok benda “Riblja čorba” Bora Đorđević posjetio manastir Ostrog. Đorđevića je primio Sergije (Rekić) iguman manastira Ostrog, kome je kultni