Od Kaluđerovića oduzet pištolj, porodica Borilovića na sigurnom

Na osnovu vještačenja će se utvrditi ko je bio prisutan na licu mjesta, kao i njihova uloga, kazao je načelnik stanice kriminalističke policije za suzbijanje krvnih delikata u CB Podgorica

Od Cetinjanina Nenada Nena Kaluđerovića, koji je juče u svojstvu građanina saslušan u Višem državnom tužilaštvu, oduzet je i pištolj, koji će biti predmet daljih vještačenja.

On je saslušan povodom tragedije na Cetinju, u kojoj je Vuk Borilović usmrtio deset osoba prije nego je ubijen, a Kaluđerovića su dovodili u vezu sa njegovom likvidacijom.

Srđan Korać, načelnik stanice kriminalističke policije za suzbijanje krvnih delikata u Centru bezbjednosti Podgorica, kazao je u „Bojama jutra“ na TV Vijesti da se saslušavaju svjedoci, kao i da će se obaviti veći broj vještačenja u Klinčikom centru.

Trenutno se čeka balistički nalaz.

Uviđajni postupak je u toku, po nalogu tužioca biće sproveden veliki broj vještačenja… Utvrdiće se ko je sve bio prisutan na licu mjesta, njihova uloga, izuzeće se materijalni tragovi…“ – naveo je Korać.

Rekao je da je porodica Borilovića na sigurnom i da nadležni nemaju „informacije koje ukazuju da će biti krvne osvete“.

Poručio je da će se preduzeti sve mjere i radnje da ta porodica bude bezbjedna, naglasivši da oni ne mogu biti odgovorni za počinjeni zločin.

Očekujem da to razumiju svi građani cetinja i porodice oštećenih. Svi razumijemo njihovu tugu i bol, ali moramo biti razumni i svjesni da oni nisu odgovorni za zločin„, istakao je Korać

Povezane vijesti