OD PONEDELJKA GORIVO SKUPLJE ZA TRI I ŠEST CENTI

➡️OD PONEDELJKA SE OČEKUJE RAST CIJENA GORIVA?

Eurodizel i lož ulje poskupiće u ponedjeljak za po šest centi, dok će za dvije vrste benzina cijene najvjerovatnije porasti za po tri centa.

Kako je pojašnjeno posljednjih dana došlo je do novog značajnog rasta naftnih derivata na međunarodnim berzama, što će povećati cijene i na crnogorskim pumpama. Konačni obračun prema obračunskim koeficijentim saopštiće Ministarstvo kapitalnih investicija u ponedjeljak.

Prema ovim procjenama cijena eurodizela od ponedjeljka najvjerovatnije će iznositi 1,30 eura, a lož ulja 1,27 eura. Litar eurosupera 98 iznosiće 1,46 eura, a eurosupera 95 poskupiće na 1,42 eura.

Skoro sve parlamentarne partije smatraju da bi trebalo smanjiti akcize na gorivo, koje je bivša Vlada 2017. godine dodatno povećala za devet centi po litru. Od tada su maloprodajne cijene među većima u regionu, ali i od nekoliko država u Evropi.

Ministarstvo kapitalnih investisticija, kao resor nadležan za regulaciju tržišta naftnih derivata, još 2. marta ove godine poslalo je dopis Ministarstvu finansija u kojem upozoravaju da se u narednom periodu može očekivati rast cijena goriva na međunarodnim berzama i predlažu zajednički sastanak kako bi se analizirao iznos akciza na gorivo i pronašao način za njihovo smanjenje.

Izvor: Vijesti

Povezane vijesti

Hana Ljuca ĐAK generacije Beranske Gimnazije

Čestitke! Odlukom Nastavničkog vijeća JU Gimnazije “Panto Mališić”, za učenicu generacije za školsku 2023/24. godinu izabrana je Hana Ljuca. Ona je učenica IV-2 odjeljenja.