Odbijen zahtjev da Eva Kaili bude oslobođena

Zahtjev za oslobađanje bivše potpredsjednice Evropskog parlamenta (EP) Eve Kaili iz pritvora, koja je uhapšena zbog optužbi za korupciju, odbijen je u četvrtak, prenosi Anadolija. Belgijsko federalno tužilaštvo saopštilo je da će mjera pritvora biti nastavljena

Advokat optužene Mihalis Dimitrakopulos izjavio je nakon saslušanja da je njegova klijentkinja nevina i da ima pravo žalbe u roku od 24 sata.

Dimitrakopulos tvrdi da Kaili nije mogla spavati jer je to zabranjeno i da je ostavljena u hladnoj prostoriji. Takođe tvrdi da joj nije bilo dozvoljeno kupanje i da sve to predstavlja „mučenje“.

Odbrana je tražila u decembru da Kaili bude puštena i da je voljna nositi elektronski uređaj za praćenje kretanja za vrijeme istrage.

Kaili, jednu od 14 potpredsjednica evropskog zakonodavnog tijela iz grčke stranke PASOK-KINAL, početkom decembra uhapsila je belgijska policija nakon što je njena kuća pretresena zbog optužbi za korupciju koja je navodno povezana s Katarom.

U okviru istrage o korupciji, podmićivanju i pranju novca koju vode belgijske vlasti, izvršeni su pretresi na mnogim lokacijama, zaplijenjeno je 1,5 miliona eura u gotovini, a privedene su četiri osobe, među kojima i Kaili.

Evropski parlament saopštio je nekoliko dana kasnije odluku o „prekidanju mandata potpredsjednice Eve Kaili“.

Mediji su objavili da je i otac Eve Kaili priveden nakon što je policija otkrila da posjeduje veliku količinu novca u koferu.

Kaili se prvi put pojavila u sudnici 22. decembra prošle godine, a nakon pripremnog ročišta odlučeno je da se pritvor produži za mjesec dana.

Katar je odbacio sve pokušaje da se poveže s optužbama u slučaju Kaili

Povezane vijesti

Od ponoći skuplji benzin i eurodizel

Eurosuper 95 i 98 poskupiće po četiri centa, eurodizel za cent Ministarstvo energetike i rudarstva objavilo je nove cijene goriva, po kojima će eurosuper 95

Poginuo radnik Rudnika uglja u Pljevljima

Radnik Rudnika uglja Pljevlja poginuo je danas na radnom mjestu, saznajemo nezvanično iz Uprave policije. Do smrti je došlo prilikom demontaže elemenata na dizalici. Iz

Danas je Sveti Simeon Mirotočivi

Narodni običaji kažu da bi na ovaj dan trebalo moliti se svetitelju za neustrašivost, zdravlje i snagu djece Srpska pravoslavna crkva i njeni vjernici danas