Odbijen zahtjev Lazovića za izuzeće istražnog sudije Šćepanovića

Advokat Zoran Piperović, branilac nekadašnjeg istaknutog policijskog funkcionera Zorana Lazovića predao je zahtjev za izuzeće sudije za istragu Gorana Šćepanovića.

Međutim predsjednik Višeg suda odbio je zahtjev odbrane.

Saslušanja se održavaju u zgradi Višeg suda, a do sada je u svojstvu svjedoka saslušan bivši policijski funkcioner Enes Baković.

Po dokumentima u koja je beogradski „Insajder“ imao uvid, Lazović se sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i dva krivična djela zloupotrebe službenog položaja.

Prvo djelo se odnosi na ukidanje zabrane ulaska u Crnu Goru Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću 28. decembra 2020. godine, a drugo na zaštitu jednog od čelnih ljudi „kavačkog klana“ Duška Roganovića.

Milivoje Katnić, bivši specijalni tužilac sumnjiči se da je, kao pripadnik kriminalne organizacije, zajedno sa osumnjičenim Lazovićem, obmanjivao javnost oko skidanja zabrane ulaska Belivuku i Miljkoviću kao i da je, postupajući po Lazovićevom naređenju predmet vezan za Duška Roganovića dao u rad pripadniku kriminalne organizacije okrivljenom Saši Čađenoviću, bivšem specijalnom tužiocu.

Povezane vijesti

Hana Ljuca ĐAK generacije Beranske Gimnazije

Čestitke! Odlukom Nastavničkog vijeća JU Gimnazije “Panto Mališić”, za učenicu generacije za školsku 2023/24. godinu izabrana je Hana Ljuca. Ona je učenica IV-2 odjeljenja.