Odbornik Demokrata ne dolazi na sjednice u Andrijevici: S velikom mukom porazismo DPS, a on to remeti

Mijović treba da zna da niko nema pravo da ucjenjuje ovaj narod, smatra odbornik DF-a Rajko Stijović

Sjednica andrijevičkog lokalnog parlamenta na kojoj je, između ostalog, trebalo da se raspravlja o rebalansu budžeta danas nije održana danas zbog nedostatka kvoruma.

Naime, na sjednici se nije pojavio odbornik vladajuće koalicije iz redova Demokrata Bogdan Mijović, nakon čega su predstavnici DPS-a napustili skupštinsko zasijedanje.

Tom prilikom reagovao je odbornik DF-a Rajko Stijović koji tvrdi da odbornik Mijović već duže vrijeme svojim nedolaskom na skupštinske sjednice ugrožava funkcionisanje lokalnu vlast u Andrijevici i da tako nanosi veliku štetu građanima.

Mi samo sa velikom mukom porazili DPS u Andrijevici i sad jedan čovjek treba sve to da remeti. Problem nije u nama nego u Demokratama čiji je Mijović odbornik i to oni treba da riješe. To narod treba da zna, jer ovo je velika napravdu koju nam on nanosi. On treba da zna da niko nema pravo da ucjenjuje ovaj narod – kazao je Stijović.

I pored upornog insistiranja od Mijovića nijesmo uspjeli da dobijemo odgovor zbog čega je izostao sa sjednice lokalnog parlamenta, jer se nije javljao na nama dostupni broj telefona.

Ni iz OO Demokrata nijesu saopštili nešto konkretnije o ovom slučaju, navodeći da će o tome narednih dana raspravljati organi partije i nakon toga dati konačan sud.

Obrazlažući odluku o napuštanju sjednice odbornik DPS-a Miodrag Ivanović je naglasio da su se predstavnici njegove partije odlučili na taj korak, jer, kako je naveo, izostala je saradnja koju su nudili skupštinskoj većini.

U zajedničkom saopštenju odborničkih klubova SNP-a i DF-a izdatim nakon prekida sjednice pozivaju se Demokrate da riješe problem sa odbornikom Mijovićem.

– Apelujemo na vrh partije Demokrata da problem sa odbornikom Mijovićem riješe i odagnaju sumnju da se ovdje radi o političkoj korupciji – ističe se u pomenutom saopštenju.

Lokalnu vlast u Andrijevici sa sa 16, od ukupno 31 odbornika, vrše koalicija sastavljena od predstavnici SNP-a, DF-a i Demokrata.

Opoziciju čine 14 odbornika SPS-a i jedan SD-a.

Povezane vijesti