ODLAŽE SE POPIS STANOVNIŠTVA?

➡️JOKOVIĆ: OČIGLEDNO JE DA NEMA POLITIČKE VOLJE ZA ODRŽAVANJE POPISA

Da li brisanje „2021. godina“ iz naslova i teksta Nacrta zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u 2021. godini znači da ga neće biti ove godine? Oni koji su to predložili odgovaraju potvrdno.

Predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković izjavio je da očigledno nema političke volje za održavanje popisa.

Popis stanovništva, domaćinstava i stanova je već trebalo da bude održan, ali očigledno da nije bilo političke volje, kazao je predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković. On ne vjeruje da će popis biti sproveden do kraja godine.

„Ne vjerujem da se to može završiti u ovako kratkom periodu, a bila je javna rasprava, to jeste pripremljena je rasprava, koja nije bila za javnost. Čini mi se da od popisa u ovoj godini neće biti ništa. Popis je trebalo da bude održan ove godine i ja ne vidim nijedan razlog zašto se ne bi održao. Ako je jedini razlog to što DPS i strukture oko DPS-a nijesu na vlasti, onda se postavlja pitanje znači li to da popis nikada ne bi mogao da se održi kada bi se svake godine mijenjala vlast“ rekao je Joković.

Poslednji popis stanovništva u Crnoj Gori održan je 2011. godine, a po zakonu se organizuje na svakih 10 godina. Ove godine je popis trebalo da se održi na proljeće, ali je odložen za jesen zbog situacije sa koronom.

Povezane vijesti

U Kolumbiji ubijen Žabljačanin

Pogođen je sa tri hica, a tamošnje vlasti pokušavaju da identifikuju ubice uz pomoć snimaka sa nadzornih kamera Žabljačanin S.M ubijen je juče oko podne