ODLAŽU SE SUĐENJA MITROPOLITU JOANIKIJU I NIKŠIĆKIM SVEŠTENICIMA U OSNOVNOM SUDU U NIKŠIĆU

Suđenje ondašnjem Episkopu budimljansko-nikšićkom, a sadašnjem Visokopreosvećenom Mitropolitu crnogorsko-primorskom  G. Joanikiju i osmorici nikšićkih sveštenika, okrivljenih za kršenje zdravstvenih mjera o sprječavanju širenja zaraznih bolesti zbog litije, koja je, prošle godine, na praznik Svetog Vasilija Ostroškog, održana u Nikšiću, trebalo je da bude nastavljeno u Osnovom sudu u Nikšiću, u srijedu, četvrtak i petak 13. 14 i 15. oktobra.

Suđenje će, biti odloženo. Razlog tome jeste rješenje o samoizolaciji, koje je usljed kontakta sa članovima porodice koji imaju virus korone, dobio jedan od okrivljenih nikšićkih sveštenika. Dokumenta koja to potvrđuju advokat Kostić je danas dostavio sudiji Igoru Đuričkoviću, koji vodi ovaj sudski postupak, tražeći da se suđenja, zakazana za 13. 14 i 15. oktobar, odlože.

„Kako spriječenošću jednog od okrivljenih sveštenika da dođe na suđenje nijesu ispunjeni zakonski uslovi, vjerujem da će sudija to uvažiti i odložiti suđenje. O novim terminima suđenja bićemo naknadno obavješteni“, naveo je advokat Kostić.

Mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju i sveštenicima: Slobodanu Jokiću, Draganu Krušiću, Danilu Zirojeviću, Vasiliju Brboriću, Željku Rojeviću, Ostoji Kneževiću, Mirku Vukotiću i Nikoli Marojeviću na teret se stavlja krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti za koje je predviđena novčana ili kazna zatvora do godinu.

Izvor: Eparhija budimljansko-nikšićka

Povezane vijesti