ODLOŽENA SJEDNICA VLADE: KRIVOKAPIĆ NIJE USPIO DA OKUPI MINISTRE

?Današnja sjednica Vlade Crne Gore je odložena zbog nedostatka kvoruma, pa nije donešena odluka o produženju mandata vd direktora Uprave prihoda i carina Aleksandru Damjanoviću.

?Iz Vlade javnosti nije saopšteno kako je moglo da se dogodi da nema kvoruma, obzirom da ima samo 12 ministara, potpredsjednika i predsjednika, a za kvorum je bilo dovoljno da dođe šest ministara.

Premijer Krivokapić nije uspio da dozove svoje ministre iako je prema Poslovniku svaki član Vlade dužan da prisustvuje sjednici i učestvuje u njenom radu.

„Samo izuzetno, kada je član Vlade opravdano spriječen da prisustvuje sjednici Vlade, sjednici prisustvuje njegov pomoćnik ili sekretar ministarstva uz prethodnu saglasnost predsjednika Vlade“ piše u Poslovniku.

?Djeluje skoro nemoguće da premijer Krivokapić nije mogao da organizuje sjednicu koja će imati kvorum, ali se tako desilo.

Izvor: portal Dan

Povezane vijesti

U Kolumbiji ubijen Žabljačanin

Pogođen je sa tri hica, a tamošnje vlasti pokušavaju da identifikuju ubice uz pomoć snimaka sa nadzornih kamera Žabljačanin S.M ubijen je juče oko podne