Odloženo suđenje Vesni Medenici, dvojica okrivljenih nisu došli na glavni pretres

“Okrivljeni Medenica je uredno obaviješten, za mene potvrda da je na injekcionoj terapiji nije opravdanje”, kazao je tužilac Radonjić

Suđenje bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Crne Gore Vesni Medenici, njenom sinu Milošu Medenici, Vojinu Perunoviću, i ostalima okrivljenima, odloženo je danas u Višem sudu u Podgorici.

Naredni glavni pretres zakazan je za 16. januar naredne godine.

Razlog odlganja glavnog pretresa je nedolazak okrivljenih Marka Popovića i Milorada Medenice.

Njihovi branioci dostavili su sudu izvještaje ljekara, u kojima se navodi da zbog lošeg zdravstvenog stanja ne mogu prisustvovati glavnom pretresu.

Državni tužilac upućen na rad u Specijalno državno tužilaštvo Vukas Radonjić predložio je da sud odredi pritvor okrivljenom Miloradu Medenici.

“Okrivljeni Mednica je uredno obaviješten, za mene potvrda da je na injekcionoj terapiji nije opravdanje”, kazao je tužilac Radonjić.

Sud će se naknadno izjasniti, nakon vještačenja dostavljene medicinske dokumentacije.

Predsjednica specijalnog vijeća sudija Nada Rabrenović pročitala je danas izvještaj izabranog doktora Doma zdravlja Kolašin, u kojem se navodi da je Milorad Medenica opravdano odsutan radi liječenja i injekcione terapije.

Branilac okrivljenog Marka Popovića, advokat Damir Lekić, kazao je da je njegov branjenik imao operacioni zahvat na nozi, zbog čega nije mogao doći.

Dodao je da će sudu predatni dodatnu medicinsku dokumentaciju.

Tužilac Radonjić je predložio da se odredi odmah vještačenje, kako bi vještak utvrdio da li je Popović sposoban da prisustvuje glavnom pretresu.

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv okrivljenih Miloša i Vesne Medenice, Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Marka Vučinića, Milorada Medenice, Luke Bakoča, Petra Milutinovića, Ivane Kovačević, Radomira Raičevića, Marjana Bevenje, Steva Karanikića i Gorana Jovanovića i firme “Kopad Company”, za krivična djela – stvaranje kriminalne organizacije, krijumčarenje, davanje i primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj, zloupotreba službenog položaja, šverc droge, nedozvoljeno držanje oružja, nanošenje teške tjelesne povrede i sprečavanje dokazivanja.

Miloš Medenica tereti se da je u 2019. godini stvorio kriminalnu organizaciju, čiji su pripadnici postali njegova majka Vesna i drugi okrivljeni, s ciljem šverca cigareta i protivzakonitog uticaja na sudsku vlast, a radi sticanja nezakonite dobiti i moći.

Navodi se da je, u saizvršilaštvu sa okrivljenim pripadnicima kriminalne organizacije, izbjegavajući mjere carinskog nadzora, iz Slobodne carinske zone luke Bar, krijumčario cigarete uz pomoć lažne dokumentacije i davanja mita carinskim službenicima

(Vijesti)

Povezane vijesti

Od ponoći skuplji benzin i eurodizel

Eurosuper 95 i 98 poskupiće po četiri centa, eurodizel za cent Ministarstvo energetike i rudarstva objavilo je nove cijene goriva, po kojima će eurosuper 95

Poginuo radnik Rudnika uglja u Pljevljima

Radnik Rudnika uglja Pljevlja poginuo je danas na radnom mjestu, saznajemo nezvanično iz Uprave policije. Do smrti je došlo prilikom demontaže elemenata na dizalici. Iz

Danas je Sveti Simeon Mirotočivi

Narodni običaji kažu da bi na ovaj dan trebalo moliti se svetitelju za neustrašivost, zdravlje i snagu djece Srpska pravoslavna crkva i njeni vjernici danas