Odluka VLADE: Opštinama na sjeveru po milion eura

Vlada Crne Gore donijela je na 51. sjednici odluku da svakoj opštini na sjeveru dodijeli po milion eura

„Radosna vijest za sjever Crne Gore“, istakao je premijer Dritan Abazović. 

Ministar ekonomskog razvoja, Goran Đurović, kazao je da će sredstva, koja su prihodovana iz programa ekonomskog državljanstva, dobiti Kolašin, Mojkovac, Šavnik, Bijelo Polje, Andrijevica, Rožaje, Berane, Gusinje, Plav, Petnjica, Plužine, Žabljak i Pljevlja.

„Navedena sredstva opštine će moći da koriste za potrebu, izradu i reviziju tehničke dokumentacije, izrade elaborata, raspisivanje konkursa, pokretanja postupka eksproprijacije, kao i izvođenje radova i izvođenje razvojnih projekata“, rekao je Đurović.

Premijer je pozvao predsjednike opština da predlože projekte.

Ministar poljoprivrede, Vladimir Joković, najavio je da će biti nabavljeni snjegočistači za sjeverne opštine. On je na sjednici najavio i da će se solidarisati sa Milošem Rajkovićem i da će izdvojiti mišljenje povodom predloga da se on razriješi.

Abazović je istakao da nacionalna avio-kompanija „To Montenegro“ sada bilježi dobre rezultate.

„Zahvaljujem se bivšem direktoru, sada smo dobili čovjeka koji nije iz Crne Gore. Mislim da je dobro da probamo sa strancima“, rekao je on.

Ministar unutrašnjih poslova, Filip Adžić, rekao je da je dobijanje novih uniformama dobra vijest za policajce.

Tri tačke predviđene su na zatvorenom dijelu sjednice.

Sjednica Vlade počela minutom ćutanja zbog tragedije u Beogradu, kada je maloljetnik u školi ubio osmoro učenika i radnika obezbjeđenja.

Kako je najavljeno, nakon sjednice biće objavljeno saopštenje za javnost

Povezane vijesti