ODRŽAN DESETI MEMORIJALNI KUP U PARAGLAJDINGU „SLAVKO ŠĆEKIĆ“

U organizaciji SPK „Naša krila“ i Sekretarijata za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO Opštine Berane, završen je jubilarni deseti međunarodni memorijalni kup pod nazivom „Slavko Šćekić“, odnosno takmičenje u paraglajdingu i preciznom slijetanju na cilj.

Takmičenje je otvorio Damjan Ćulafić, sekretar Sekretarijata za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO Opštine Berane, koji je gostima poželio dobrodošlicu u Crnu Goru i Berane, naglasivši da današnje takmičenje nije samo sportski susret, već i plemenit način gajenja kulture sjećanja na drage ljude (poput čovjeka čije ime memorijal nosi). Sekretar je istakao da ovaj memorijalni kup od sljedeće godine ulazi u svoju drugu deceniju održavanja, čime se, po njegovim riječima, potvrdila riječ književnice Isidore Sekulić da „život ljudski jeste kratak, ali da trag života može dugo da traje“.

U dvodnevnom sportskom druženju učestvovalo je osamnaest takmičara – letača iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Najuspješniji su bili domaći takmičari i takmičarke pa je u ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila Marijana-Maja Radovanić, drugo Bojana Stijović, a treće mjesto je pripalo, takođe domaćoj takmičarki, Anji Šćekić.

U Muškoj konkurenciji  prvo mjesto osvojio je Saša Miljković, član Miks tima US Prokuplje, drugo mjesto Dejan Đurišić, iz kluba „Naša krila“, a treće Todor Nedović iz PK „Ikar“ Bijelo Polje.

U ekipnoj konkurenciji najuspješnija je bila ekipa „Mi smo mi“ iz Berana, sa osvojenih 2200 poena. Drugo mjesto osvojila je ekipa „Štrumpfovi“, sa ukupno 2291 poen, a treće mjesto zauzela je ekipa „JOKS“ iz Užica, sa osvojenih 2467 poena.

Povezane vijesti