ODRŽAN DEVETI MEĐUNARODNI ATLETSKI MITING „IVANGRAD 2021“

U organizaciji Opštine Berane, odnosno Sekretarijata za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO i Atletskog kluba „LIM“ održan je Deveti međunarodni atletski miting „Ivangrad 2021“.Na Međunarodnom atletskom mitingu učestvovalo je pet klubova iz Srbije i Crne Gore i to : „BAK“ (Beogradski atletski klub) iz Beograda, AK „Vojvodina“ Novi Sad, AK „Mornar“ Bar, AK „Jedinstvo“ Bijelo Polje i AK „Lim“ Berane.

Prvo mjesto osvojila je Milici Gardašević, članica AK „Vojvodina“ Novi Sad, drugo mjesto pripalo je Sari Lukić iz Beogradskog atletskog kluba, dok je treće mjesto osvojila Maša Bubanja, članica AK „Lim“ Berane.

Pobjednica ovog takmičenja Milica Gardašević, članica AK „Vojvodina“ iz Novog Sada, reprezentativka Srbije, završila je sezonu ovom pobjedom u ovoj disciplini- daljinom od 6,42 m.

„Drago mi je što sam ovu sezonu završila u Beranama. Hvala organizatorima i publici i čestitke svim djevojkama koje su se takmičile. Nadam se da se vidimo i dogodine“- rekla je Milica.

U ime organizatora, savjetnik u Službi predsjednika Zoran Jojić istakao je da, zahvaljujući naporima Opštine Berane, odnosno Sekretarijata za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO, Međunarodni atletski miting organizuje se deveti put u nizu. Kako je kazao, na mitingu imamo prilike da vidimo snajne takmičare iz zemlje i regiona:
„Ove godine su to bile Milica Gardašević, juniorska evropska prvakinja iz 2017. godine, treća sa prvenstva mlađih seniorki Starog kontinenta 2019. i prvakinja Balkana 2019., Sara Lukić, iz Beogradskog atletskog kluba, finalistkinja Evropskog prvenstva za mlađe seniorke 2019., prvakinja Srbije 2019. godine, i naša Maša Bubanja, višestruka šampionka države i reprezentativka Crne Gore. Ostaje žal što nije nastavljen kontinuitet ostvarivanja ličnih rekorda po čemu je naš miting i prepoznatljiv, ali s obzirom da je kraj sezone možda je bilo i nerealno tako nešto očekivati“ zaključio je Jojić.

Zbog trenutne epidemiološke situacije takmičenje je održano samo u disciplini skok u dalj za seniorke.

Takmičenju su prisustvovali potpredsjednik Opštine Berane, Darko Stojanović, selektori atletske reprezentacije Srbije, Edin Zuković i Crne Gore Osman Erović.

Povezane vijesti

Pretežno sunčano, do 28 stepeni

U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano, a najviša temperatura vazduha iznosiće 28 stepeni. Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, poslijepodne