ODRŽAN OMAŽ DOKTORU MILORADU BAKIĆU

?Jovović: „Doktor Bakić je živio da bi živima produžavao živote.“

Omaž preminulom doktoru Miloradu Bakiću održan je večeras u velikoj sali Centra za kulturu i sport Mihailo Lalić u Andrijevici. Predsjednik Opštine Berane Tihomir Bogavac prisustvovao je večeri.

?Opština Andrijevica je uz saglasnost porodice, a uz pomoć prijatelja doktora Bakića organizovala omaž noć uoči dana kada je doktor preminuo.

Doktor Milorad Bakić bio je angažovan u liječenju pacijenata i nakon penzionisanja, bio je potpredsjednik SNP-a dugi niz godina, odlikovan je 1997. godine najvećim priznanjem grada Berane, nagradom 21. jul, dobitnik je i najvećeg opštinskog priznanja Opštine Andrijevica nagrade 17. jul.

U uvodnom obraćanju predsjednik opštine Andrijevica Željko Ćulafić je istakao da su ponosne sredine koje imaju ljude kao što je bio naš doktor Bakić : „Duboko se zahvaljujemo jer on je svima pripadao podjednako“.

Doktor Dragan Kastratović o djelu svog kolege doktora Bakića kazao je da on „I danas nosi epitet jednog od najboljih crnogorskih hirurga“.

?Prijatelj doktora Bakića, Svetislav Stijović drhtavim glasom govorio je:
„Bio je neobično običan covjek uprkos znanju i zvanju koje je nosio. Veliki ljudi su oni koji svoje znanje i zvanje koriste tamo gdje treba, a u narodu bivaju obični i toliko bliski svima.“

Stijović je ispričao i nekoliko događaja koje mu je doktor Bakić prepričavao posebno istakavši jedan kada je u sasvim običnom danu na svom radnom zadatku istovremeno je operisao pacijenta i davao mu krv.

?Petar Labudović:

„Radio je u skladu sa hipokratovom zakletvom ali i Božijim zapovijedima….Doktor živi u našim životima i žvotima onih koje je liječio.“

Novinar i publicista, Darko Jovovic posvetio je pjesmu „Riječi jače od rana“, koju je pročitao prisutnima, istakavši da je doktor Bakić „živio da bi živima produžavao živote“.

Ispred porodice i bratstva Bakić, obratio se sa ponosom Veselin Bakić naglasivši da: „posebno smo ponosni što nije bio samo naš, već je na isti način pripadao svima vama, čitavoj dolini Lima i cijeloj Crnoj Gori“.

Povezane vijesti