ODRŽANA RADIONICA NA TEMU „OSNOVI PLANINARSTVA I ALPINIZMA“ U SMŠ ANDRIJEVICA

?Učenici i jedan dio nastavnog osoblja Srednje mješovite škole u Andrijevici, imali su danas priliku da prisustvuju predavanju na temu „Osnovi planinarstva i alpinizma“.

?Planinar i alpinista, član Kluba vojnih planinara „Kapetan“, Igor Ćirović je na zanimljiv i interaktivan način dočarao duh planine u učionici.
Na konkretnim primjerima i kroz praktičan rad su znanja i vještina prisutnim učenicima približene samo neke od tehnika iz svijeta planinarstva i alpinizma.
?Tokom nastave, prisutni su upoznati sa sljedećim: opšte o planinama i njihovoj podjeli; opasnosti u planini; specijalnoj planinskoj opremi (opis, namjena i način upotrebe); tehnikama savladjivanja stijene i način izrade zipp line (od statičkog užeta).

?Ćirović za Budim.info kaže da je izuzetno zadovoljan ispoljenim interesovanjem za realizovanu nastavu i dodaje da je „veoma važno da mladi spoznaju značaj poznavanja planina i primjenjuju pravilne postupke u datim situacijama, kada se nađu na planinskom terenu jer postoje situacije kada se greške mogu skupo platiti“

?Radionica je podržana od strane v.d. direktorice SMŠ Andrijevica, Tijane Radoičić.

Piše: Budim.info
Foto: masa_mar_

Povezane vijesti