Održana XXVI Opštinska smotra recitatora

U organizaciji JU Centar za kulturu, a pod pokroviteljstvom Opštine Berane, juče je održana 26. Opštinska smotra recitatora

Na ovoj manifestaciji,  nastupilo je  34  učenika iz osam osnovnih i tri srednje škole sa područja beranske opštine.
Žiri u čijem  sastavu su bili Ivana Stijović, Maja Lutovac i Velimir Ralević odabrali su najbolje u tri kategorije.


U kategoriji od I – V razreda osnovna škole prva nagrada pripala je Sonji Mićović, učenici  OŠ „Vuk Karadžić“, drugi je  Damjan Kljajić iz OŠ „Radomir Mitrović, dok je treća bila Darija Aković, učenica OŠ „Vuk Karadžić“.


Anja Janjušević, učenica OŠ „Vuk Karadžić“ osvojila je prvo mjesto u kategoriji od VI – IX razreda osnovne škole. Druga je Julija Pajković iz OŠ „Vukašin Radunović“, a treća Slađana Božović, učenica OŠ „Vukajlo Kukalj“ iz Šekulara.
Pobjednica XXVI Opštinske smotre recitatora u kategoriji srednjih škola je Maša Milićević učenica Gimnazije „Panto Mališić“, druga nagrada pripala je Anji Boričić iz iste škole, a treću nagradu dobio je Dušan Peković, učenik SMŠ “Dr Branko Zogović“.

Svim učesnicima smotre uručene su diplome, članske karte Narodne biblioteke „Dr Radovan Lalić“ i CD dječijih pjesama pjesnika Velimira Ralevića, dok su za najbolje obezbijeđene i vrijedne knjige.
Prvoplasirani učenici učestvovaće na Državnoj smotri recitatora.


U revijalnom dijelu  programa koji je uredila i vodila Gorica Ćulafić, urednica kulturno – umjetničkih programa,  nastupili su učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje, polaznici JPU „Radmila Nedić“, korisnici Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju,profesorka gitare Milica Milović, Anđela Živković, učenica OŠ „Vuk Karadžić“ i Sandra Đukić iz Gimnazije „Panto Mališić“.

Povezane vijesti