Oduzeta veća količina oružja, pronađen eksploziv, nagazne mine, granate, ručne bombe..

Službenici crnogorske policije učestvovali su u Europolovoj međunarodnoj akciji „JAD Mobile 4“ pod liderstvom Fronteksa.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, u periodu od 11. do 22. oktobra, tačnije tokom te aktivnosti, na teritoriji Crne Gore policija je oduzela veću količinu oružja, automatskih pušaka i municije, osim toga pronađen je i privredni eksploziv, protiv tenkovske nagazne mine, minobacačke granate, ručne bombe i sporogoreći štapini, a izvršene su i provjere za ukupno 1.064 vozila.

Crnogorska policija je takođe pružila kontinuiranu operativnu podršku kroz aktivnosti provjera i razmjene informacija sa ostalim zemljama učesnicama, te kroz realizaciju planiranih operativnih aktivnosti na terenu.

„Službenici Uprave policije su u koordinisanoj akciji Frontex-a, Interpola i Europola, na cjelokupnoj teritoriji Crne Gore preduzeli operativne aktivnosti u cilju suzbijanja različitih oblika kriminaliteta sa posebnim fokusom na nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, ukradena motorna vozila, krijumčarenje migranata i razne vrste prevara u vezi sa ličnim i putnim ispravama, u kojim oblastima su postignuti značajni rezultati“, navodi se u njihovom saopštenju.

U akciji „JAD Mobile 4“ su bili uključeni pripadnici policija 23 evropske i zapadno balkanske države, a predvođeni Grčkom, Njemačkom, Poljskom, pripadnicima Europol-a i pripadnicima Fronteks-a planirana je i usmjerena na suzbijanje različitih oblika organizovanog imovinskog kriminala i krivičnih djela prevare.

U 16 evropskih i šest balkanskih država operativci su uspješno otkrili 518 otuđenih vozila, 400 otuđenih auto djelova, 140 lažnih dokumenata, četiri otuđena plovila, kao i 1.000 ilegalnih migranata što je dovelo do hapšenja 31 lica koje se sumnjiči za krivično djelo nedozvoljeni prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi. Izvršeno je 10.000 provjera baza podataka.

Povezane vijesti

Pretežno sunčano, do 28 stepeni

U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano, a najviša temperatura vazduha iznosiće 28 stepeni. Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, poslijepodne